Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.163.19.57 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Gastenboek 2009 schreef op 31 december 2009:
11-12-2009Hallo Els,graag wil ik u bedanken voor het lieve kaartje dat wij van u mochten ontvangen!! Ook wij zijn zeer dankbaar dat u onze uitvaart heeft geregeld, daardoor is het verwerken van ons verlies een hele mooie herinnering voor ons, mede dankzij jullie. Het kaartje was voor ons hartverwarmend. Wij zijn zeer dankbaar dat wij jullie hebben mogen ontmoeten. Ik wens u veel succes met uw nieuwe plek in beek, vind het erg mooi, zag het in de krant.Mvg Dhr. Pepels en fam. Pisters.27-11-2009Beste ElsVan het opbaren in zijn eigen kamer tot aan de laatste rit door zijn geliefde Heuvelland, de bloemen bij "zijn" kapelletje, overal heb je aan gedacht zonder het menselijke aspect te vergeten. Jouw dames en natuurlijk ook jijzelf hebben gezorgd voor een waardig en vooral warm afscheid van onze oom. Je zoon had gelijk toen hij zei dat je niet iets doet met doden, maar voor de nabestaanden. Wij en vooral zijn broer en zussen zullen dit niet vergeten. Wij wensen je daarom ook veel succes met je eigen uitvaarthuis.Wendy, Wout & Fam. Cransveld.22-11-2009Beste Els en collega's,Bij onze gesprekken over de uitvaart van onze moeder hebben we ervaren hoe belangrijk het is begeleid te worden door een betrokken en professioneel uitvaartteam. Jullie zijn zo'n team. Dat blijkt uit jullie betrokkenheid en invoelingsvermogen. Jullie aandacht voor iedereen en voor de kleinste details in het bijzonder. We hebben jullie persoonlijke begeleiding van de uitvaart als heel fijn ervaren.Kinderen PijlsLieve Els,Het verdriet, pijn en gemis voelen we nog iedere dag. Maar de warme begeleiding die we van jou kregen naar de crematie van Erwin toe was geweldig. Je was er voor ONS, net of je verder NIETS te doen had! Je werd niet voor niks tot "nieuwe" zus gebombardeerd en kreeg dezelfde liefdevolle verzorging van Agnes. Als je later kwam werd de soep voor je bewaard. De voorlaatste dag werd alles doorgesproken zo ook de route richting crematorium. Wij hadden een ander route voorstel, nl. de weg van Erwin. Je stond overal voor open dus hebt "proef" gereden en liet gelijk er na weten... DAT is de route!! Bedankt dat je er was.We kijken uit naar de opening van je eigen Uitvaarthuis. Succes! Thea, Carla, Maarten en fam.Beste Els,Op 3 augustus kwam jij in ons leven. Raar, de dag dat je moeder sterft... Zij wilde jou als begrafenisondernemer, en daar was je, ze had gelijk, je 'voelde' goed. Een bijzondere week, die nu 6 weken later nog vaak door onze gedachten gaat. De kerk, jij met 'je vrouwen', het prachtige weer, de avond voorafgaand aan de uitvaart in het mortuarium met dat zeer bijzondere moment dat Ralf, Jacqie en ik als laatste naar haar keken, onze moeder... Bloedend hart. Gisteren voorafgaand aan de zeswekendienst waren we weer allemaal in het huis van ma, Rene had de cd's. Wil je aub je buurvrouw nogmaals hartelijk danken namens ons, de reacties waren niet te tellen, iedereen vond het prachtig!! Maar, ik denk dat er maar een het allertrotst was op HAAR uitvaart en dat was ma zelf, het was precies zoals ze het had gewild en daarom nogmaals namens ons allemaal, Els bedankt!Wij wensen je in de toekomst alle succes toe in het nieuwe pand met je organisatie en wie weet ontmoeten we elkaar weer eens onder voor ons hopelijk betere omstandigheden.Groetjes, ook natuurlijk namens Rene, Ralf en Jacqueline, Yvonne Dortmans KrammerHallo Els en collega's,Ik wil jullie namens de fam. Habets-Blom bedanken voor de goede zorgen voor m'n papa en de man van m'n moeder. Heel in het speciaal Nicole Linssen, ze is 'n echte vakvrouw. De persoonlijkheid die ze naar ons uitstraalde was heel erg fijn. Alles was tot in de puntjes geregeld. In de kerk vonden we 't heel mooi, vredig, warm en heel persoonlijk naar papa toegericht.Nogmaals bedankt, Groetjes Tiny, Jolanda, Robert, Mike, Sylvia en Jorg.Els, Caroline, Petra,Bedankt dat jullie pap met zoveel liefde en respect verzorgd hebben, thuis en ook later in 't mortuarium. Els bedankt voor je voortdurende zorg, vakmanschap en rust die je uitstraalde. Bedankt dat jullie er op de begrafenis waren, zorgden dat ook hier alles perfect verliep. Tja en dan op 't laatst nog 't aardappeltje meegeven. Geweldig. 'n mooier afscheid had niet gekund.Bedankt hiervoor, Cato van Didden Wim en Marleen, Bart, Kim Fred en Kitty, Wendy, Roel Peter en Jacqueline, Rik, KoenBeste Els,Middels deze weg willen wij je nogmaals bedanken voor de hele goede hulp, steun en raad die je ons gegeven hebt bij het nemen van de moeilijkste beslissingen die wij ooit hebben genomen. Wij weten nu dat we, zeker ook dankzij jou, op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van Jurre.Els veel succes met je onderneming en hopelijk kunnen we je in de toekomst nog eens een leuk geboortekaartje sturen.Groetjes Jolijn en FrankHallo Els,We kregen veel complimenten over de uitvaartdienst, (samenhang, teksten, liedjes, lokatie, entourage rondom de kist). We zijn ook blij, dat jij ons hebt begeleid, de afgelopen week. Je was er met rust en aandacht. Met goede adviezen en met de juiste timing. Je was een luisterend oor en een goede regelaar en bemiddelaar. Je hebt een scherpe blik en waarnemingsvermogen. Kortom, wat ons betreft "Chapeau". De "female touch" was voelbaar en was, wat ons betreft, dat wat wij nodig hadden en belangrijk vonden.Els, duizendmaal dank en misschien tot ooit. Veel plezier op je verdere levenspad en we hopen dat je droom uit mag komen.groet Jeannine Rouvroye en Paula Koek13-05-2009Lieve Els,Je bent mijn vriendin vanaf de lagere school. Je hebt ons geholpen voor, tijdens en na het overlijden van mijn vader. Ik kan er nu pas over schrijven maar je hebt de begrafenis van mijn vader prachtig vorm gegeven. Je hebt ons gedragen met liefde en tijd en zorgvuldigheid. Mijn herinneringen zijn als een pareltje. Dank je wel lieve Els!Evelyn Jansen23-03-2009Geachte mevrouw Jacobs / Beste Els,Langs deze weg willen wij u nogmaals hartelijk danken voor de uiterst professionele en tegelijkertijd zeer menselijke en gevoelige wijze, waarop u de begrafenis van onze (schoon) moeder, groot-en overgrootmoeder mevrouw de Cler heeft verzorgd en begeleid.Het was zeker voor ons een nieuwe en bijzondere ervaring, te zien hoe een begrafenis geheel door dames werd verzorgd, hetgeen naar onze mening toch een persoonlijker toets aan het geheel geeft. Ook de rust, waarmee de gehele ceremonie werd uitgevoerd en de ruime tijd, die wij als familie kregen om elk op zijn/haar wijze afscheid te nemen, waren voor ons van grote waarde.Alles bijeen was het voor ons een waardig afscheid, waar wij met goede gevoelens aan kunnen terugdenken.Met vriendelijke groet, Ria Basters-de Cler Rob Basters08-03-2009Els,Graag willen wij je bedanken voor de goede begeleiding die je vooral mijn zus Ria en na mijn thuiskomst ook mij hebt gegeven na het overlijden op 11-02-09 van Mathieu Ruijl onze pap, opa en schoonvader. Het was een intense samenwerking waarna dan ook een heel mooi afscheid van onze pap heeft plaats gevonden. De kaarten, prentjes maar vooral de muziek die je voor ons verzorgde tijdens de uitvaart en de afsluiting in het crematorium waren geweldig. Onze pap zou het zich niet mooier hebben kunnen voorstellen. Ook een woord van dank aan de dames die onder jouw begeleiding de verzorging in de kerk en het crematorium tot een mooi en rustig afscheid hebben gemaakt.Onze hartelijke dank, Josรฉ Coumans - Ruijl Ria Streukens - Ruijl13-02-2009Els,Graag wil ik mijn bevindingen met jou persoonlijke aanpak, alsnog opschrijven!Ik ken jou persoonlijk als collega, lang geleden op de kinderafdeling box 8. De samenwerking tussen ons was geweldig vooral omdat wij beide van aanpakken houden en over een flinke dosis humor en relativeringsvermogen beschikken! Als mensen geblesseerd zijn, actief helpen en ondersteunen, totdat ze het zelf weer aankunnen!Toen mijn moeder vorig jaar overleed was er voor mij dan ook geen vraag welke uitvaartverzorging ik zou kiezen. Daar heb ik geen spijt van gehad, sterker nog ik denk met warme gevoelens terug aan jou wijze wijze van begeleiden! Door alle emotionele verwikkelingen, was mijn relativeringsvermogen geblesseerd. Daar heb jij mij fantastisch doorheen geloodst, op een respectvolle manier, met zorg voor alle betrokkenen. De ratio die nodig was heb jij verzorgd, echter met liefde en respect! Het zelf wassen van mijn moeder, vond ik een bijzondere ervaring! Haar een laatste keer verzorgen, met begeleiding van de dames. Ja, dat aspect is ook een toevoeging, mijn moeder een vrouw, gedragen en verzorgd door vrouwen!De mogelijkheid om de overledene, in dit geval mijn moeder nog iets mee te geven , voordat de kist gesloten werd, heb ik ook als heilzaam ervaren! Daarna, Lief en zacht, gebracht naar de laatste rustplaats! Zo kunnen wij verder met leven, als wij hen eren die ons voorgingen in het leven, weten dat het goed afgesloten is!Daarvoor mijn dank, Tiny KitzenLieve Els,Het is alweer enkele weken geleden dat Sjef (mijn vader) ziek werd en ik de vraag kreeg gesteld van mijn broer Joop: wil jij contact opnemen met een uitvaartonderneming? Ik had nog geen ervaring op dat gebied. Ik had eens rondgevraagd en kwam uit bij Els Jacobs uitvaartonderneming in Beek. Het klikte zo goed tijdens het informatief gesprek tussen Els en mijn familie, en inmiddels was mijn vader ook overleden, dat wij besloten om samen met Els de uitvaart van Sjef te regelen. De organisatie van de uitvaart was in รฉรฉn woord geweldig. Els verzorgde alle papieren die nodig waren voor het vervoeren van het lichaam, de opbaring, de crematie en het drukwerk. Ze stond open voor alle ideetjes die wij hadden en hielp bij de uitvoering er van, waar ze maar kon. Niets was haar te veel. De hele familie was zeer tevreden over haar manier van organiseren. Zelfs tussendoor bood ze een luisterend oor voor als je het even moeilijk had.Kortom: met Els kun je alle kanten op.Els, namens Marie-Antoinette, Frank, Petra, Resi, Joop en Hugo, nogmaals heel hartelijk dank voor de plezierige samenwerking!Kara Petit Nuth, 11 januari 2009
Gastenboek 2008 schreef op 31 december 2008:
Lieve Els,Met jouw warme steun, je onconventionele ideeรซn en je energie is het afscheid van onze Jos heel bijzonder geworden, precies zoals we wilden. Dat het zich in Landgraaf en Vaals afspeelde was voor jou geen probleem. Het begon met de de advertentie door jou opgemaakt met een een stralende foto van Jos in Mallorca op de achtergrond, nog net voordat hij te ziek werd. Dat je 's avonds laat met de jongens van de voetbalploeg van Rood-Groen bent gaan oefenen in het op de schouders dragen van een kist, zit niet in het standaardrepertoire van een doorsnee begrafenisondernemer. Je liet ons zelf aan de gang met teksten voor de viering, waar we vastliepen was jij er met adviezen. Je idee om op de begraafplaats ballonnen op te laten in de voetbalkleuren van Jos rood, groen, zwart en geel (Roda Jc) was een schot in de roos. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Wat ons het meest trof was het persoonlijke contact waarbij je ook jezelf liet zien. Bedankt voor alles. Dit was een waardig afscheid.Marlies Bindels en Jan L'Ortye.Lieve Els,In september overleed mijn vader, Dhr Mooren, na een langere periode waarin hij,zowel lichamelijk als geestelijk, steeds verder achteruit ging. Jij was de eerste die wij belden en hoewel je met een overvolle agenda zat, besliste je meteen dat je er voor ons zou zijn. We hebben je 2 jaar geleden leren kennen bij het overlijden van onze moeder en je was ons in korte tijd zo vertrouwd en ook dierbaar geworden dat we ook dit verlies niet zonder jou wilden dragen. Binnen een uur nam je de grootste last al van onze schouders en regelde je de eerste zorg en andere zaken. Dat dit bijna nachtwerk werd, was voor jou ook geen probleem. De week was voor ons hectisch en soms onoverzichtelijk, maar jij bracht telkens de rust en structuur weer terug, gaf aanwijzingen, adviezen, kwam met prima ideeen en prachtige muziek. Je was betrokken, straalde rust uit en was iedereen tot steun op alle momenten wanneer we dat nodig hadden. Het overlijden van mijn vader bracht hem uiteindelijk toch de verlossing, waardoor we ook gezellige momenten kenden en we samen met jou konden lachen. Het verschil tussen een lach en een traan is soms erg klein. We hadden onderling dagelijks contact persoonlijk of telefonisch. Niet alleen uitvaartzorg, maar ook steun, hulp, advies en nazorg bood je ons, zodat we we nu op eigen kracht weer verder kunnen en steun vinden bij elkaar.Lieve Els, we denken aan je als een stukje van de familie en hopen je weer te ontmoeten. Ook gaat onze dank uit naar Caroline en de andere dames, die deze prachtige uitvaart mede mogelijk maakten. Nogmaals onze dank en tot ziens.Els Mooren en familie. Roermond.Tegelen/Voorburg, oktober 2008Beste Els,Bijna een jaar geleden hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet.Zeer plotseling overleed onze vader en meteen nam een stortvloed aan emoties en praktische zaken bezit van ons. Toen in kleine familiaire kring gesproken werd over wat ons allemaal te doen stond werd jij ons aanbevolen met, voor ons, als belangrijkste argument de stelling dat naast het regelen van de uitvaart jij ook "goed bent" met het begeleiden van de nabestaanden.Meteen bij het eerste gesprek mochten wij die kwaliteit al bespeuren, het doel was niet snel een standaard uitvaart te regelen, je vroeg nadrukkelijk naar wat onze wensen waren. Je luisterde goed en wist zelfs toen al tussen de regels door onze dilemma's en emoties te peilen. Je straalde rust uit, vertelde duidelijk wat wanneer moest gebeuren, gaf ons de tijd om "onszelf" te zijn en sprak je vertrouwen uit dat "we goed bezig waren" ook al zagen we dat zelf niet altijd meer zo duidelijk. Vanaf dat eerste gesprek was je een steun en toeverlaat en moeten wij erkennen; je hoorde erbij. Wij kunnen terugkijken op een mooie uitvaart voor pap. Zelfs achteraf had je nog aandacht voor ons als nabestaanden..Goed 6 weken later overleed mam, ook compleet onverwacht. Toen ik je belde was je net zo sprakeloos als wij. Natuurlijk kenden wij elkaar nog maar toch was je rol anders. Was bij het overlijden van pap onze zorg voor mam nog af en toe een rem om niet door te draven, nu zorgde jij op z'n tijd voor een moment van bezinning. We konden nog putten uit net opgedane ervaring waardoor e.e.a. sneller verliep, jij zorgde er echter wel voor dat we de resterende tijd ook echt aan onszelf en onze gezinnen besteden. Je kende ons, onze partners, onze kinderen en mam zo goed dat je die rol heel natuurlijk kon invullen. Jij wist nog welke kaarten mam mooi vond, welke bloemen, welke kist, je kende de kinderen nog bij naam, je herinnerde je details. Jij was niet alleen aanwezig geweest, je was echt betrokken geweest. Ook op mam's uitvaart kijken wij met "een goed" gevoel terug.Als wij terugdenken aan die tijd komt de volgende beeldspraak boven; jij bestuurde vakkundig ons schip in die woelige periode maar liet ons zowel route als doel bepalen.Wij zijn jou, en je dames, dankbaar voor alle steun en medeleven en de perfecte organisatie rondom de uitvaart van onze oudersJack & Lilian Eyssen21-10-2008Hallo Els,Het is alweer een tijd geleden dat je vroeg om in je gastenboek te schrijven. Dat wil ik graag alsnog doen. Wat ben ik blij dat je toch besloten hebt om ons te begeleiden ondanks dat je eigenlijk helemaal vol zat. We hebben op een heel eigen manier afscheid kunnen nemen van Joep. Wij konden het zo gek niet bedenken of jij zette je schouders eronder om alles te verwezenlijken: 's avonds, buiten, in een lijkwade. Een gouden tip om het tijdens zonsondergang te doen en de zon werkte ook nog mee!!! De dienst heeft op alle mensen die erbij waren veel indruk gemaakt. Fantastisch ook hoe Carolien ons begeleidde met de verzorging van Joep: het kleinste signaal werd door haar opgevangen en ze speelde daar heel fijn op in. Veel aandacht was er voor de gevoelens van mij en Jaj en Mahlu; soms nam je ons zelfs in bescherming tegen te veel drukte en aandacht: briefje op de poort en รฉรฉn dag alleen voor ons drieen: perfect. Kortom: blij dat jij ons begeleid hebt en ik heb het erg gewaardeerd dat je zelf de rekening kwam brengen om meteen even te kijken hoe het met ons gaat. Bedankt, ook alle dames die bij de dienst waren.Groeten, Prudence Mertens23-09-2008Lieve mevrouw Jacobs,Als geweldig alert en lief hebben wij uw kaartje ervaren m.b.t. het overlijden van onze tante, Gemma ten Holder, op 9 september vorig jaar, waarvoor u en uw medewerkers op zo fijne wijze de uitvaart en alle contacten daar rond omheen hebt verzorgd. Het geeft ons een warm gevoel te ervaren dat ook in een eigenlijk in principe zakelijke relatie (die wij overigens als erg persoonlijk en gevoelvol hebben ervaren!) u het menselijke aspect zo'n prominente plaats geeft. Natuurlijk dient een uitvaartondernemer gevoel en aandacht voor het persoonlijke te hebben, maar van de inmiddels (helaas) vele uitvaarten die wij hebben meegemaakt, was dit verreweg die met de fijnste herinneringen. Wij kunnen u daar niet genoeg voor bedanken. Uw kaartje krijgt met het gedachteniskruisje uit de kerk, dat wij gisteren ontvingen na 1 jaar in de kerk in Sittard te hebben gehangen, een plaatsje bij de andere fijne herinneringen die wij aan onze lieve tante koesteren. Het ga u en uw medewerk(st)ers goed, zowel zakelijk als privรฉ.Hartelijke groeten vanCorry en Michiel Buijs.11-09-2008Lieve Els en medewerkers,langs deze weg willen we je nogmaals danken voor alles wat je tijdens de ziekte, het overlijden en de uitvaart van Jules voor ons hebt gedaan. Je had niet alleen zorg dat alles organisatorisch perfect in orde was, je had ook veel aandacht voor de menselijke kant: hoe wij ons voelden was voor jou ook belangrijk! Je hebt er heel veel aan gedaan om van het afscheid van Jules een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Op deze manier hebben we ervaren dat afscheid nemen ook een mooie kant kan hebben. Deze extra zorg hebben we heel erg gewaardeerd.Heel veel dank voor je zorg, je warmte en je troost !Lea Schenck de Jong-Peters, kinderen en familie. 07-08-2008Hoi Els,Bij deze wil ik graag ingaan op je uitnodiging om iets te schrijven voor in je gastenboek:'Toen mijn lieve man Maurice was overleden had ik op dat moment het gevoel dat alles onder mijn voeten wegzakte. Terwijl je weet dat er dan zรณveel moet gebeuren, zรณveel geregeld moet worden. Een geluk bij een ongeluk helaas was, dat wij Els Jacobs een jaar eerder ook al ontmoet hadden bij het overlijden van vader, schoonvader. Na รฉรฉn telefoontje stond Els de volgende dag al op de stoep en zij heeft die dag, zo zwaar en emotioneel ook, ons erdoorheen gesleept ondanks alle zaken die geregeld moesten worden. Els is een gevoelsmens die je de dingen aanreikt op het moment wanneer het nodig is, of er behoefte aan is. Alles was perfect geregeld, de crematie was hoe emotioneel ook, erg mooi en precies goed. Dit maakt het voor mij en onze dochter ook makkelijker om de dingen te verwerken.Bravo Els en je team, dat je deze 'roeping' nog lang mag doen. Voor mij ben je geslaagd!'Hele lieve groetjes, Debby en Julia14-07-2008BEDANK...Guido WagemansONZE ELS, 13-07-2008Tijdens de crematie van ons Loes mochten wij geen dank utspreken voor je verdienste! Bij deze willen we je toch BEDANKEN voor de Joviale en Professionele wijze waarop jij, Nicole en je team de crematie tot een 'indrukwekkend schouwspel' hebben gemaakt. LOES waardig heb je bijgedragen en ons gesterkt dat deze periode wat verdraagzaam was! Je was en bent ook een beetje van de FAMILIE geworden kun je wel zeggen, ik hoop dat je je er een beetje in kunt vinden! ELS je inzet was gigantisch en zeker een aanbeveling waard. Geloof ons dat we je een warm hart toedragen!Met vriendelijke groeten aan je familie en je TEAM.VEEL LIEFSMonique/Richard/Cheyenne/ChelseaJaap jr/Silvia/SanneJaap SRLieve Els, 31-01-2008Zoals reeds in de voorbesprekingen een aantal jaren geleden was gebleken staat jouw uitvaartonderneming voor betrouwbaar, zorgzaam, oprechtheid en openheid. Deze eigenschappen straalde je uit bij elk contact dat je naar ons toe legde. Mijn schoonmoeder was zeer van jou gecharmeerd en daarom heeft ze jou ook meteen genoemd als degene die haar uitvaart moest verzorgen. Toen ik je dus jaren later op 29 december belde met de mededeling dat mijn 'schoon'-moeder gestorven was, je was net met een andere uitvaart bezig, heb je me verschillende keren gebeld op mijn mobiele telefoon. In een van de telefoontjes met jou merkte ik die warme persoonlijkheid weer op, het was alsof we elkaar gisteren nog hadden gesproken. Het hele zaakje begon meteen te lopen en we hoefden ons nergens meer zorgen over te maken. Alles liep vanaf dat moment via jou en wij hoefden alleen nog maar af en toe te knikken. In diezelfde avond was je nog bij ons thuis om de begrafenis vorm te geven en vooral om ons gerust te stellen en om nogmaals uit te leggen waar mam voor gekozen had.Wij hebben je leren kennen als een zorgzaam, betrouwbaar persoon, met veel geduld en iemand die geen acht tot vijf mentaliteit heeft. Tot ver in de avond ben je bij ons geweest om ons nogmaals alles te laten zien, wat mam zich gewenst heeft hoe haar uitvaart uit moest gaan zien. Je hebt voor de benodigde papieren gezorgd waar ik geen weet van had. We hadden eerst afgesproken dat mam thuis opgebaard zou worden, maar dat is ons afgeraden en maar goed ook. De verzorging bij uitvaartcentrum Ubachs, waar de mam lag opgebaard was echt bijzonder. Iedereen was zeer correct en de bloemen naast mam waren prachtig. Ze lag heel mooi opgebaard. We hebben haar twee keren mogen bezoeken en dat was ook genoeg. Nu we thuis zijn en op haar slaapkamer komen lijk ik haar aanwezigheid nog waar te nemen. De kinderen zouden het denkelijk wel beangstigend hebben gevonden als mam thuis zou zijn opgebaard en we wilden Guido en Monique toch een goed thuis bieden. De dames die bij jou in dienst zijn, doen mijns inziens meer dan gewoon hun werk, dat wijst zich terug in het ruim op tijd zijn in de kerk bij de avondwake en de attentie in de kerk alsmede in het crematorium. Doe ze van mij maar complimenteren, prima! Alles wat je geregeld hebt is tot in de puntjes geregeld en dan denk ik kort aan: de bloemen in de kerk alsmede in het mortuarium, de muziek van de soliste en de regeling hiervan, de voorspraak in het mortuarium en al die kleine dingetjes die je wel ziet maar te veel zijn om allemaal te herinneren. Neem dat mij niet kwalijk. Iedereen is zeer ingenomen met de zorg en de aandacht die je aan ons hebt besteed. De rust die wij als familie in het crematorium kregen door even in de familiekamer te gaan was geweldig en dat kan ik iedere familie aanbevelen. Tevens was de muziek in het crematorium prima verzorgd met als laatste nog de rozen die wij op de kist van mam mochten leggen. De koffietafel was op een prima lokatie, een die mam zich gewenst had, en de bediening was super. En natuurlijk was je hier ook weer ter plekke. De bloemen die op de kist lagen hebben we mee naar huis mogen nemen en liggen nu al vier weken in onze tuin en zien er nog vrij goed uit.Als ik jou een punt moest geven is dat onmogelijk, want dan moest ik jou een elf geven! En daarom zeg ik maar een tien met een griffel en een kus van de meester in mijn geval.Heel hartelijk dank en bij de volgende uitvaart waar wij deel van uit maken zal ik mij zeer sterk maken om deze door jou te laten uitvoeren, want dan weet ik dat het goed is.Met heel veel dank, Frans Pรถrteners.Beste Els, 16-01-2008Door omstandigheden heb ik jou ontmoet in 2005 en wederom in 2007. Helaas voor ons, omdat wij in die beide jaren onze ouders hebben moeten afstaan, maar gelukkig voor mijn ouders (niet het sterven), want die hadden geen betere kunnen treffen dan jij Els. Mijn vader had geen keus en stierf zoals velen zouden willen in z'n slaap, zoals ze zeggen een mooie dood. Hij was het gegarandeerd eens geweest met onze keuze. Door vrouwen verzorgd en door vrouwen begeleid naar zijn laatste rustplaats, onder het toeziend oog van zijn vrouwen (vrouw en dochters), wat wil een man nog meer. Hij heeft gegarandeerd genoten op zijn wolk daarboven. Nu nog zeggen de mensen de dienst was niet te kort, niet te lang, maar krachtig en mooi zoals pap was. Mam had wel een keuze, toen ze hoorde hoelang ze nog te leven had, zei ze zonder enige twijfel: "Els moet weer komen". Ook zij heeft de uitvaart gehad die ze verdiende, en haar uitvaart; dat was mam, uniek en mooi, met het laatste woord door haar gegeven. Het is niet leuk jou te ontmoeten, maar wel een eer. Want door jou heeft een mens mooie herinneringen aan een ongewenst verlies.Jouw uitvaartonderneming dat bรฉn jij: vrouwelijk, trots, krachtig en precies. Jij hebt oog (en oor) voor niet alleen de overledenen, maar ook voor de nabestaanden. Zonder het te weten word je geobserveerd, zodat jij precies op het juiste moment er bent als ze je nodig hebben, een aangeboren zesde zintuig. Jij laat de mensen ondanks hun dood-zijn, toch mens zijn en in hun waarde. Jij neemt voor alles en iedereen de tijd, ook al heb je die soms niet, dit zal nooit iemand in de gaten hebben, door de rust die je uitstraalt. Er wordt over jouw uitvaarten gesproken: "ik heb veel meegemaakt, maar nu ben ik toch naar een uitvaart geweest zรณ mooi, dat heb ik nog nooit meegemaakt". Dit blijft de mensen bij en anderen mogen zich gelukkig prijzen om met jou samen te werken, hierdoor worden ze uniek. Anderen mogen een voorbeeld nemen aan wat jullie presteren. Ooit komt ook mijn tijd en dan mag ik hopen dat jij er nog bent, zodat jij dan ook de touwtjes, nรบ nog in mijn handen, in jouw handen neemt, want dat vertrouw ik je blindelings toe.Els, bedankt voor alles en alle goede zorgen voor mijn ouders en ons. Namens mijn ouders en mij.En niet tot gauw, maar tot ooit.Anita de Jong.
Gastenboek 2007 schreef op 31 december 2007:
Hallo Els en medewerkers, 16-12-2007Zo'n drie maanden geleden overleed mijn tante toch nog onverwachts. Het was voor ons een enorme steun dat jij voor ons de crematie wilde regelen. We hebben ons samen met jou proberen voor te stellen hoe zij het graag zou hebben gewild. Wij kunnen tevreden terugkijken op haar crematie. Nogmaals wil ik je oprecht bedanken voor jouw inzet, originaliteit en perfectionisme. Tevens wil ik je hierbij alvast fijne, rustige feestdagen en een succesvol, gelukkig en gezond 2008 toewensen, ook voor jouw medewerkers.Suzanne De Loo-Schmeitz en fam.Wij, Marli en Josรฉ, danken jou met heel ons hart voor de zeer zorgvuldige en warme persoonlijke steun bij de uitvaart van onze moeder.Beste Els en alle dames,graag wil ik jullie bedanken voor de grote steun en de warme, respectvolle en liefdevolle begeleiding van de uitvaart van mijn moeder. De klap door het onverwachte overlijden was enorm en dankzij jullie aanwezigheid, jullie invoelend vermogen, en ook jullie perfectionisme, is het een compleet en prachtig afscheid geworden, mijn moeder waard.Els, je was de bindende factor die week, wij kwamen uit alle windstreken, vanuit onze eigen levens, ineens onder die moeilijke omstandigheden bij elkaar en konden het afscheid op deze manier intensief en positief beleven. Heel veel dank hiervoor. Ik zal er heel goede herinneringen aan bewaren, niet in het minst aan het samen lopen in de rouwstoet naar de kerk en het fantastisch verzorgde samenzijn in de tuin.Lieve groet, Lea PeenBeste Els en dragersgroep,Jullie hebben Ma met respect en liefde haar laatste bestemming gegeven. Het was mooi, liefdevol en vrouwelijk. Zo zou ik het zelf ook gewild hebben. Jullie en zeker Els hebben mij door de moeilijke week heengedragen. Ik had nooit gedacht dat ik daar in zou blijven staan. Veel succes in jullie werk en blijf het zo rustig doen, rust en pauzes zijn wat je vroeger bidden noemde.Dankjewel, Groeten van Jeanne en Pieter HendrikseBeste, Lieve Els,het is nu 5 maanden geleden, dat "onze pap" gestorven is. Lieve Els, we weten niet wat we zonder jou hadden moeten beginnen. JIJ was er altijd, op de juiste momenten, met de juiste woorden en vaak ook met raad. Als wij het moeilijk hadden, dan was JIJ er, met een troostend gebaar en een luisterend oor. JIJ was niet alleen de "mevrouw" die de uitvaart van pap regelde, je was ook maatschappelijk en sociaal werkster, verpleegster enz. Maar vooral voor ons, onze steun en toeverlaat. Wanneer we er zelf niet uit kwamen, zeiden we tegen elkaar: "ach, zometeen komt Els, onze engel, die weet wel een oplossing". Want zo was het namelijk, JIJ had overal een oplossing voor. En wat ook opviel, alles wat je deed was meteen goed. Of het nou ging om de rouwbrief, het bidprentje, de uitvaartdienst enz. Het was meteen perfect. Weet je nog dat we stiekem vingerafdrukken van pap hebben genomen toen hij lag opgebaard, om er een hanger van te laten maken? Nou wat een verassing was dat voor mam. We hebben het kado gegeven voor de zeswekendienst en sindsdien doet ze de ketting niet meer af. Lieve, lieve Els ik kan zo nog uren doorgaan!!! Maar jij hebt deze verdrietige gebeurtenis, tot iets heel bijzonders voor ons gemaakt!!! Het was intens verdrietig,maar ook intens mooi. Mijn god wat ben ik blij dat we jou hebben leren kennen, alleen jammer dat het moest gebeuren onder deze omstandigheden. Ik had beloofd een bericht in je gastenboek te schrijven, sorry dat het even op zich heeft laten wachten. Ik had de woorden wel in mijn hoofd, maar kreeg niets "op papier" (om het zomaar te zeggen). Lieve Els, nogmaals duizend maal dank voor alle goede zorgen!!! En denk af en toe ook even aan jezelf???!!! Heel veel liefs en een dikke knuffelIngrid Boon-Cals (ook namens het gezin Cals)Lieve Els,Bij deze wil ik je nog even bedanken voor je goede en lieve zorgen na het overlijden van mij vader. Je bent een van de vele engelen die de laatste weken mijn pad hebben gekruist. Maar we hadden het er al over: toeval bestaat dus niet! Ik was vooral onder de indruk van je grote betrokkenheid. Met een goed en tevreden gevoel kijken we met z'n allen terug op een mooie dienst en zeiden achteraf tegen elkaar: "het was goed zo". Misschien tot ooit maar dan hopelijk onder andere omstandigheden. En zijn het onverhoeds toch dezelfde omstandigheden zal jij zeker weer degene zijn waar ik contact mee opneem. En denk eraan lieve Els: zorg niet alleen goed voor de mensen die je zo hard nodig hebben, maar zorg ook goed voor jezelf!!Groetjes Mado Sevriens-CrasbornBeste Els,Ergens tweede helft april gebeurde het onvermijdelijke. Onze pap brak zijn bekken. In eerste instantie dachten wij nog dat het met bedrust zou genezen maar gaandeweg werd het ons duidelijk dat de situatie toch veel ernstiger was. Wij waren min of meer voorbereid. Een kleine week voor zijn dood waren we al druk bezig met het verzamelen van adressen en natuurlijk moesten we ook nadenken over de uitvaart en met name door wie we de uitvaart zouden willen laten begeleiden. De keuze was totaal niet moeilijk. Mijn zus had nl. al eerder kennis mogen maken met de werkwijze van Els. En dus trokken we de stoute schoenen aan en stuurden we haar een email met het verzoek of zij bereid was om de uitvaart van en voor onze Pap te begeleiden. Tot ons genoegen was zij bereid om deze opdracht aan te nemen. Op maandagavond 14 mei 2007 overleed onze Pap, amper drie weken na de val. Dus Jacobs en Vries moest worden "verwittigd". Met Els hebben wij in de aanloop naar de begrafenis veelvuldig contact gehad. Zij heeft ons in deze dagen bijgestaan en ons ideeรซn aangedragen over de invulling van dit voor ons toch heel bijzondere moment van afscheid. Van de rouwkaart tot en met het bestellen van de bloemen. Gaandeweg de week werd ons langzaamaan duidelijk dat dit een speciale uitvaart zou worden. Het afscheid in het rouwcentrum hebben wij, zijn kinderen, als heel bijzonder ervaren. Op zaterdagmorgen om 10.00 uur kwam de rouwauto de straat binnenrijden met niemand minder dan Els zelf aan het stuur. Bij elk huis waar Pap had gewoond werd even halt gehouden. Pap werd begeleid door vijf vrouwen. De requiem mis werd opgeluisterd door de tenor Andrea die drie prachtige liederen ten gehore bracht. Ook weer zo'n idee aangedragen door Els. Na de uitvaart hebben wij Pap ter ruste gelegd op het kerkhof in Buchten. Mede dankzij de betrokkenheid en inzet van Els en haar gastvrouwen, hebben wij Pap een hele mooie uitvaart weten te bezorgen. Hij zou het zonder meer "geweldig" hebben gevonden. Een uitvaart waar wij, gek genoeg, zelfs met plezier aan terugdenken. Els bedankt en wat ons betreft: "ga vooral door op de weg die je bent ingeslagen".Marjo en NicoleBeste Els,Kort geleden was je betrokken bij een zeer intensieve periode in ons leven. Je hielp ons, met jouw team met het afscheid van Annette. We willen onze waardering laten blijken door je aan te geven hoe we jullie begeleiding hebben ervaren. Vanaf het eerste contact voelde je haarfijn aan (of paste onze gezinscultuur nu eenmaal bij die van jullie organisatie?) waar wij aan toe waren. Je vatte zaken samen, hielp ons met prioritering en liet ons de ruimte om er zelf achter te komen wat wij wilden. Regelmatig 'voelde' je of wij met de goede zaken bezig waren. Bovenal gingen jullie te allen tijde met zorg, respect en warmte om met onze Annette. Op een niet-opdringerige wijze hield je de mogelijkheid van benoemde wensen van kinderen open en hielp je ons net die zaken door te zetten waarover twijfels bestonden. Net die zaken die ons achteraf zo'n goed gevoel geven. Je maakte ons daarin zeker. Je was er frequent en hield de rode lijn in de gaten. Alle vragen konden gesteld worden. Alles gebeurde met rust en ruimte. Geen draaiboek wat er door gejaagd moest worden. Er werden suggesties aangedragen die ons tot nadenken zetten en zeker geen weerstand opriepen. Wij vonden jullie als team in 1 woord klasse en zijn dankbaar dat onze paden zich hebben gekruist in deze fase. We wensen jullie alle goeds voor de toekomst en hopen elkaar, onder andere omstandigheden, weer eens tegen te komen.Dank.Hay sr, Paul, Joost, Frรฉdรฉrique en Hay jr.We wisten al enige tijd dat pap niet meer lang te leven had. Toch werd het item doodgaan eigenlijk doodgezwegen, ieder had zijn eigen gedachte hierover. Een invulling van zijn laatste afscheid was dan ook nooit besproken. Het enige wat we wisten was dat pap begraven wilde worden.Carnavalszondag is pap overleden en hebben we Els gebeld. Onze eerste indruk van Els was, dat ze een rustige en professionele uitstraling had. Dit liet ze blijken in de communicatie naar ons, als familieleden van de overledene. Een van de eerste moeilijke vragen, waar ze ons mee confronteerde, was over het opbaren van pap. Persoonlijk wist ieder van ons hoe we dat wilden invullen. Toch kwamen onze wensen niet geheel met elkaar overeen . Els heeft een bewustwordingsproces bij ons allemaal in werking kunnen stellen door ons te confronteren met alle voor- en nadelen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat we er gezamenlijk voor gekozen hebben om pap thuis te laten. Els nam de tijd en besprak met ons alles tot in de kleinste details. Iedere dag kwam ze even langs om naar pap te kijken en te informeren wat ze nog voor ons kon betekenen. Vrijdagavond werd hij in de kist gelegd. Ieder kon, mocht hem nog wat meegeven op zijn laatste reis. Mijn zus en ik mochten hem als laatste zien en aangeven wanneer de kist gesloten moest worden. Els sprak toen woorden die mij persoonlijk erg aanspraken. Ze zei: "Toen jullie geboren werden was pap de eerste die jullie zag. Jullie zijn nu de laatste die hem mogen zien". 's Zaterdags na de carnaval was de begrafenis. Na een geweldige afscheidsdienst is pap te rusten gelegd op het kerkhof in Born.Els en medewerkers bedankt. Mede dankzij jullie hebben wij het laatste afscheid heel persoonlijk mogen en kunnen invullen. Het was een "mooie" week.Uit naam van familie Versluis, Marlies.Beste Els, woensdag 28-03-2007Al heb ik je persoonlijk bedankt, toch willen wij je schriftelijk ook nog bedanken. Van het moment dat ik je 's nachts belde, tot de afscheidsceremonie in het crematorium en op het kerkhof was alles perfect geregeld. Je enorme inzet heeft indruk op ons gemaakt. Wat ik nu zeker weet, Schonen Steijnweg schrijf je met รฉรฉn O. Altijd met twee O's geschreven. Zondagmorgen zijn Jo , mijn man en ik nog even bij het graf van Ellen geweest. Het zal vreemd zijn om niet meer zo vaak in Maastricht te zijn. Nogmaals veel dank.Een hartelijke groet.Jaap en Betty Zwanenburg
Gastenboek 2006 schreef op 31 december 2006:
Els,Bij de uitvaart van mam, hebben wij jou leren kennen als een "warm, medelevend" mens, mam's begrafenis en crematie werden door jouw begeleiding dan ook zeer intens."Sterven van een geliefde", is altijd een droevig en moeilijk iets, maar jij verscheen op ieder moment van de dag uit het niets!Alles werd geregeld en zeer goed door jouw uitvaartonderneming georganiseerd, wij hebben dan ook van jouw inzet en warme hartelijkheid heel veel geprofiteerd. Wij zelf konden daardoor meer tijd maken voor het afscheid en het verdriet, want jij was er voor de totale organisatie en ondersteunde ons toen mam ons verliet!Familie LexisIk zal de zon laten schijnen, zodat jullie tranen van verdriet zullen verdwijnen.En ga naar een nieuwe plek hier ver vandaan, maar ik beloof jullie dat jullie nooit uit mijn hart weg zullen gaan.De stralen zullen mij verwarmen en ik zal het geluk omarmen.Vrijdag, 18-08-2006De moeilijkste dag van ons leven. De dag dat we onze zoon Bram hebben moeten laten gaan. We hadden geen keus het lot had dat al voor ons bepaald.Het was vrijdag, weekend, Bram was met de motor op weg naar huis waar hij zo een cake ging bakken. De spullen stonden al klaar, alleen nog even een ritje maken op de motor.... De rest is er nooit meer van gekomen...De paar luttele secondes van het ongeluk hebben alles veranderd. En dan, dan zakt de grond onder je voeten vandaan, want je zoon die je 27 jaar geleden op deze wereld hebt gezet komt nooit meer thuis. Je kan nooit meer op hem mopperen, je kan nooit meer zeggen dat je van hem houdt, je kan nooit meer zien wie hij zou worden in het leven.Over zoveel beslissingen die we nemen in dit leven denken we tien keer na, voordat we iets doen. En dan moeten we de uitvaart van Bram regelen, het laatste wat je voor iemand kan doen. Dan moeten dingen in minuten, uren en dagen worden beslist. Momenten waarop de wereld stil staat, momenten dat alles aan je voorbij gaat, momenten dat je liever in bed duikt onder de dekens en dat je daar niet meer onder vandaan wilt komen totdat deze nachtmerrie voorbij is.En dan is er Els... Een vriendin van ons adviseerde Jacobs en Vries. Els had de uitvaart van haar man begeleid. Ze had Els ervaren als een heel warm en begaan persoon. Ze had echt niet te veel gezegd. Els deed de juiste dingen op het juiste moment. Els gaf ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bram thuis te laten komen. Toen we die keuze hadden gemaakt kregen we eindelijk een beetje een rustpunt voor onszelf. Els zei de juiste dingen op het juiste moment, bijvoorbeeld: "Ik ga even boven naar Bram kijken", dit voelde heel aangenaam en warm. Dat was zo goed voor ons, want om onze Bram, daar ging het uiteindelijk ook om. Ze deed wat zij dacht dat het beste voor "ons" was, de rest deed er niet toe. Ze respecteerde onze keuzes, maar gaf ons ook nog andere mogelijkheden om over na te denken. Ze gaf ons de ruimte om het zo te doen zoals wij dat wilden, zoals wij dachten dat Bram het zou willen. Els stond voor iedereen klaar. Een goed gesprek met onze dochter of met een van onze vrienden of familieleden. Els heeft alles van a tot z geregeld. Teveel om op te noemen. Ze heeft ons deze dagen beschermd, getroost, moed in gesproken en haar volle overgave gegeven. Een knuffel of een arm om je schouder, ze deed wat haar hart haar ingaf, niets was haar teveel, dat maakt haar zo speciaal. Tijdens deze dagen voor de begrafenis hadden we Els niet willen missen.Lieve Els... We willen je hartelijk bedanken voor de fijne en mooie begeleiding. We hadden je liever onder andere omstandigheden ontmoet. Maar zoals we allemaal weten gaat het het leven helaas niet altijd zoals we dat plannen.Dikke kus Tiny & Math, Joyce & Marco.Dag Els,Het is nu 4 weken geleden dat we afscheid van Bea hebben moeten nemen. De kinderen en ik spreken nog regelmatig over de periode tussen 6 en 11 december en de steun die we toen van jou hebben gehad. We dachten dat we alles, na zo een lange ziekteperiode, al goed hadden overdacht maar je inbreng bij alles was geweldig. De manier waarop je Bea thuis hebt verzorgd getuigde van veel respect en dat deed ons goed. Je dagelijkse bezoekjes betekenden voor ons een lichtpuntje in een moeilijke dag, je invoelingsvermogen en begrip waren uitzonderlijk. De dag van het afscheid van Bea had niet mooier kunnen zijn mede door de door jou geregelde zang van Wendy en haar zusje; de mensen in de kerk waren, zo hebben we later van velen gehoord, erg onder de indruk, kortom een afscheid zoals Bea dat gewenst en verdiend heeft. Helaas heb ik de afgelopen jaren een aantal malen uitvaarten moeten regelen van ouders en schoonouders en toen met verschillende uitvaartondernemers contact gehad. Ik vind het fijn om je te zeggen dat we nog nooit zo'n professionele, intensieve en warme begeleiding hebben gehad als van jou en je team. Ook namens Falco, Christianne en Rianne nogmaals heel hartelijk dank voor alles wat je voor ons hebt betekend, het had niet beter kunnen zijn.Tot ziens Guus RuttenHoi Els,Het is nu anderhalf jaar geleden dat onze moeder is overleden. Met vrienden en bekenden hebben wij het er nog vaak over hoe geweldig jij was en bent. Iedereen maar ook iedereen heeft het over hoe geweldig en mooi de crematie was. Mensen waren er van onder de indruk hoe mooi het kan zijn zonder een kerkdienst vooraf. Voor ons was het ook een "feest" met een rouwrandje eromheen. Ik denk dat onze moeder ook trots is geweest hoe wij het samen hebben gedaan. Wij zijn ook naar de herdenkingsbijeenkomst geweest op 3 september jl. Ik moet zeggen ook dit was weer super. Het heeft ons geraakt en waren de hele dag onder de indruk. Wij zeiden tegen onszelf, dit heeft veel meer waarde als een mis in de kerk waar gewoon even snel de naam van de overledene wordt genoemd. Wij waren blij dat we zijn geweest. Die boeketten wat zagen ze er toch mooi uit, een super leuk idee. Els wij wensen je dan ook veel succes en blijf zoals je bent, een kanjer van een vrouw met veel gevoel en warmte voor de overledene en de nabestaanden.heel veel liefs Antoinette en NatasjaLieve Nicole en collega's,Middels dit berichtje wil ik jullie allemaal namens mijzelf, mijn zusjes en alle familieleden bedanken voor de schitterende uitvaart van onze moeder, Gerda Schoutrop. Wij hebben de samenwerking met jullie organisatie als zeer prettig en warm ervaren.Nicole, je bent een ontzettende steunpilaar voor ons geweest in die moeilijke en verdrietige periode. Gelukkig was jij er voor ons om het overzicht te bewaren en onze ideeen in goede banen te leiden, zodat voor ons het afscheid een onvergetelijke mooie dag is geworden.De mooie grafmand met het schitterende boeket, het kerkelijk zangkoor, de sopranen Wendy & Tessa, de lieve warme uitstraling van jullie medewerkers...BEDANKT!Lieve warme groetjes van Dagmar, Petra en Corine RitzenBeste Els, Nicole en medewerkersVan harte met jullie 1e jubileum. Ja waar moet je nu beginnen om je gevoel op papier uit te drukken terwijl ik het niet eens mondeling kan drukken.Warmte, Perfectie, Doortastend, op het lijf geschreven, zijn de woorden die nu te binnen schieten. Grote waardering hoe jullie het voor elkaar krijgen om de uitvaart zo te regelen dat we achteraf kijkend geen beter afscheid van onze Maaike hadden kunnen krijgen. Nu bijna 6 maanden verder is het gemis van Maaike nog groot, maar we zien beetje bij beetje wat meer kleur in de duisternis komen. Helaas kunnen we 3 september er niet bij zijn, we wensen jullie voor de toekomst veel succes toe en een fijn dag.Bedankt, Lucienne, Ben, Matthijs, * Maaike *Lieve Els,Op de eerste plaats wil ik jou en je team van harte feliciteren met "5 jaar Jacobs & Vries. 5 jaar -ondernemen- in de ruimste zin van het woord. Een uitvaartonderneming is geen gewoon bedrijf. Hier komt veel meer bij kijken. En dat bleek vanochtend bij de herdenkings-bijeenkomst. Ongelooflijk mooi. Wij waren zo onder de indruk van deze dienst het heeft ons de hele dag bezig gehouden. Hieruit bleek overduidelijk dat wat ik heb gevoeld bij het afscheid van mijn Moeder op 29 juni j.l. zoveel mensen heeft geraakt. De betrokkenheid-zo integer- de begeleiding van jou die voelde alsof we elkaar al heel lang kenden. Precies aanvoelen hoe je dit afscheid graag wil hebben en dit samen met jou te kunnen realiseren dat is vakwerk. Hierbij helpen geen diploma's maar een prachtig karakter met een gouden hart. Nooit zal ik dat ene moment vergeten samen met Roy de avond voor de afscheidsdienst. De reactie van Roy hierna:"Mam niet morgen maar dit was het meest waardevolle moment" zal ik mijn leven lang nooit vergeten. Dank zij jou en met jou lieve Els hebben wij dit mogen delen. Ik wens je nog heel veel succes in de komende jaren en hoop dat je dat "prachtige" vak nog vele jaren mag beoefenen en mensen mag steunen zoals je dat reeds bij velen hebt gedaan.Heel veel geluk-liefde en gezondheid voor allen. MarliesBeste Els en Nicole,2 mei jl. hebben mijn gezin en ik mijn man, vader en opa verloren. Nu kwamen ook wij voor de keus te staan op welke wijze wij het afscheid moesten regelen. Het toeval wilde, dat we dezelfde middag een begrafenis hadden bijgewoond, die door Jacobs & Vries zo mooi en plechtig was verzorgd. Voor ons was de keus snel gemaakt en daar zijn we tot nu toe heel gelukkig mee. Met veel respect, geduld, begrip en warmte hebben we de moeilijke dagen samen met Els en Nicole kunnen delen. De plechtige crematie met ook onze eigen ideรซen is een waardevolle en kostbare herinnering geworden.Mevr. E.A. van den Akker kinderen en kleinkinderenEls,Wij bedanken jou en met jou ook je medewerkers voor de warme wijze waarop je ons hebt bijgestaan na het overlijden van onze moeder Fientje Corten - v.d.Ven op 4 juli 2006. Met jouw ondersteuning hebben wij op een goede en mooie wijze van haar afscheid mogen nemen. Menig moment zullen wij in ons hart koesteren.Van harte bedankt. Familie Corten Beek.Mijn verhaal,Je kon het leven moeilijk loslaten. Waarom ook, we hadden het zo goed met zโ€™n viertjes. Wij en onze kinderen. Bij volle maan ben je uiteindelijk gegaan. Vredig, in alle rust trof ik je aan. Hoezeer gunde ik je deze rust. Het gemis en het verdriet kwam later. Het was ergens in oktober 2005 toen ik Hans confronteerde met de vraag of hij zijn wensen kenbaar wilde maken met betrekking tot zijn uitvaart. Ik overviel hem. We wisten dat hem nog slechts enkele maanden gegeven waren. Ik stelde voor om Els Jacobs te bellen. Zij had de uitvaart van de vader van mijn vriendin geregeld en ik was daar behoorlijk van onder de indruk. Ik dacht, aan haar kunnen we de uitvaart van Hans toevertrouwen. Hans stemde in met een afspraak ofschoon het hem heel moeilijk viel. Els kwam. Er volgden verschillende afspraken. Meestal kwam haar nieuwe collega Nicole mee. De gesprekken waren intens en niet vrij van emoties maar we deden het samen, samen met Els en Nicole. Soms was er de sfeer van ontspanning en humor. We kregen allebei vertrouwen in de goede gang van zaken. De laatste afspraak vond plaats enkele dagen voor het overlijden van Hans. Ondanks de enorme inspanning die hij moest leveren wilde hij erbij zijn. We hebben het kort gehouden. Ik zal nooit de laatste woorden naar Hans en het gebaar van Els vergeten. Ze zei: Hans je moet nu je eigen weg gaan. Wij kunnen daar niet bij zijn. Ik zal goed voor jou maar ook voor Odette, Stan en Lianne zorgen en zij gaf hem een knuffel die hij beantwoordde met een gevoel van ik vertrouw je, het is goed zo. Maandag 13 februari om 7 uur heb ik Els gebeld. Binnen een uur waren jullie bij ons. Wij waren erbij toen jullie Hans verzorgden, met zoveel waardigheid en respect. Jullie hebben ons de week die volgde gecoacht. Jullie hebben ons de gelegenheid gegeven om de uitvaart van Hans vorm te geven die bij hem mij en de kinderen past.Beste Els en Nicole, wij willen jullie bedanken, bedanken omdat jullie waar hebben gemaakt wat Els Hans beloofd heeft namelijk โ€œik zal goed voor je zorgen maar ook voor Odette, Stan en Lianneโ€œ.Ook namens Stan en LianneOdetteHoi Els en Nicole, 30-04-2006 ElslooWe hadden een dochter Daisy zij was 15 jaar en had botkanker. Wij kregen 10-03-06 te horen dat er niks meer aan te doen was, Daisy had uitzaaiingen door het hele lichaam. Daisy heeft het voorheen nooit over de dood gehad, ze wilde er niet over praten. Nu gelukkig wel, zelfs dag en nacht. Via, via kregen we het adres van Els. Daisy wilde een urn zien en assieraden, dus maakten we een afspraak voor de daarop volgende week. Door haar ziekte ging het heel gauw bergafwaarts, wat wij niet zo snel hadden verwacht. Vrijdag 17 maart mocht ze na huis om te sterven. Op maandag hadden wij de afspraak met Jacobs en Vries. Els en Nicole kwamen met urnen en assieraden, met Daisy ging het heel slecht . Daisy vroeg zelf om het verdere ook te regelen, de kist wordt door Daisy uitgezocht. Dat vond ze toch prachtig een oranje kist haar wens kwam uit. Ook heeft ze haar eigen bidprentje ontworpen en voordat ze stierf hebben we er voor gezorgd dat ze haar eigen prentje kon zien en lezen prachtig toch.Daisy is 21 maart overleden, we zijn heel goed opgevangen door Els en Nicole. Ik heb nog een dochter Denise, die is goed door hun opgevangen. Daisy lag ook mooi opgebaard, we werden iedere avond door Els en Nicole opgevangen en begeleid. De laatste dag werd de kist gesloten. Dit werd met een ceremonie afgesloten door Els, het was zo mooi hoe ze dat deed. Ik zal dit nooit vergeten. Al onze wensen zijn vervuld, ze hebben ervoor gezorgd dat alles zoveel mogelijk oranje was. Daisy zal van daar boven met veel vreugde en genot denk ik, hebben toegekeken. Wij zijn tijdens de mis in de kerk en in het crematorium goed begeleid door jullie, jullie stonden altijd bij ons in de buurt om ons op te kunnen vangen in moeilijke momenten. Maar door jullie ging alles goed, we hebben er van genoten. Ik heb gezegd je nooit meer te willen zien, maar zou het toch weer eens zo moeten zijn dan sta ik direct weer aan jullie deur!Heel veel dank, Riekie en Ruud Daisy* en Denise GelissenLieve Els,Het is nu 3 maanden geleden dat onze moeder zo plotseling is overleden. Het heeft toch even tijd gekost om in je gastenboek te gaan schrijven. Ik doe dit dan ook namens onze hele familie. We willen je laten weten dat jij, en ook Nicole, voor ons en vooral voor mijn vader een fantastische steun geweest bent en die week voor rust gezorgd hebt in die voor ons zo hectische periode. Dingen waar wij niet aan dachten, nam jij voor je rekening. De vanzelfsprekendheid, waarmee jij alles voor ons regelde, afspraken maakte, telefoontjes pleegde, kortom, je was er de hele week voor ons. Wij waarderen dat ontzettend en willen je hiervoor bedanken. Ik kan dat met veel woorden doen, maar het gevoel is niet in woorden uit te drukken, weet dat we aan je terugdenken met warmte en genegenheid.Met mijn vader gaat het naar omstandigheden goed. Hij probeert zo zelfstandig mogelijk te functioneren, krijgt veel aanloop en telefoontjes, vaak nog te veel. Het alleen verder gaan kost hem echter moeite, hij mist mijn moeder enorm. Samen met onze gezinnen proberen we de herinneringen aan haar levend te houden en denken terug aan een prachtig en gevoelig afscheid, met dank ook hiervoor aan jou, Nicole en de andere dames. Els, we hopen je dit jaar tijdens een plezierige bijeenkomst weer te ontmoeten.Veel liefs namens mijn vader en onze familie, Els Dijkhuis- Mooren Roermond.Lieve Els en Nicole,Ik weet niet goed waar te beginnen, want het is nog zo kort geleden dat wij via een zuster in het ziekenhuis te Sittard een beroep op jullie hebben gedaan. Wij werden op jullie gewezen door een zuster die jullie en jullie werkwijze kende. Wij zijn heel blij dat wij voor jullie hebben gekozen om de uitvaart van onze, nog zo jonge zoon, Quincy Leroy Weerts te verzorgen (geboren 02-01-2005 overleden 24-02-2006). Robert en ik hebben het nog heel vaak met mijn moeder over jullie, over hoe jullie alles verzorgden van binnenkomst tot bij het weggaan. Altijd eerst even bij Quincy kijken en hallo zeggen en dan naar ons, in een woord GEWELDIG. Het is nu 3 weken geleden dat onze zoon is overleden en 2 ยฝ week geleden dat wij hem hebben begraven op de begraafplaats te Lindenheuvel-Geleen. Wij wilden jullie op deze manier nog even laten weten hoe blij wij met jullie zijn geweest in deze zo moeilijke periode, mede omdat ik zwanger ben. Wij hebben zoveel steun gehad, meer dan wij ons konden voorstellen, ook mijn moeder heeft het nog vaak over jullie gehad. Ze vindt jullie topvrouwen en dat zijn jullie ook. Jullie kwamen met ideeรซn waar wij zelf nooit op waren gekomen, ook waren jullie een perfecte steun en toeverlaat voor Mitchel en Charissa, zij konden jullie alles vertellen en vragen. Zij mochten ook met zโ€™n tweeรซn helpen met het verzorgen van Quincy nadat hij uit het ziekenhuis door jullie werd thuisgebracht. Samen werd hij gewassen en aangekleed. De 2 kids mochten helpen met haren kammen, schoentjes geven en beertjes bij hem neerleggen. Ook hebben jullie ons heel erg geholpen met de gedichtjes voor de rouwkaart en de bedankkaartjes, door aan de andere 2 kids te denken die beertjes bij Quincy neerlegden, kozen we een kaart voor Quincy met beertjes. Ook op de dag van de begrafenis, 01-03-2006, hebben jullie ons er doorheen gesleept, er gingen dan wat dingen anders dan verwacht, maar daar kon niemand er iets aan doen, het was gewoon zo Quincy was bij ons en die wou schijnbaar iets anders. Het is ondanks alles een hele mooie dag geworden, het was zelfs wit buiten. Deze dag staat in ons geheugen gegrift en zal nooit meer verdwijnen. Het verlies van zoโ€™n klein kereltje wat ons zo lief is, is niet te beschrijven en zal ook nooit te beschrijven zijn. Wel hebben wij het een stuk draaglijker kunnen maken door al jullie hulp. Heel erg bedankt daar voor, wij zullen jullie nooit vergeten en hopen jullie nog eens te spreken. Els en Nicole heel erg bedankt voor jullie goeie zorgen en hopelijk tot spreeks het gaat jullie goed. Met veel groeten en zoenen voor al het bijzonders dat jullie ons hebben meegegeven voor de rest van ons leven.Robert Weerts en Natasja JongboomMitchel en Charissa (papa, mama, broer en zus van Quincy Leroy Weerts)Lieve Els en Nicole,Marion was al lang ziek. Heel af en toe spraken we wel eens kort met elkaar over een uitvaart mocht ze ooit overlijden. Voor ons een moeilijke vraag omdat we wel wisten wat we niet wilden en niet wisten wat we wel wilden. Er werd nooit lang over gepraat, jong sterven stond haaks op het optimisme en de levenslust van Marion. In de afgelopen jaren mochten wij samen 2 uitvaarten mee maken die door jullie waren verzorgd. Naast het verdriet voor ons een opluchting. Nu wisten ook wij wat we wel wilden. We hebben er daarna ook nooit meer samen over gesproken.Toen in januari duidelijk werd dat Marion niet lang meer bij mij zou zijn kwam voor mij een moeilijk moment. Els bellen om te praten of het zou klikken. Na dit telefoontje volgde een kennismakingsgesprek met Els en Nicole. Eigenlijk geheel overbodig want na het eerste telefonisch contact had ik al het gevoel dat het goed zat.Els en Nicole, ik wil jullie bedanken voor de intense week die we daarna samen hebben meegemaakt. Een week met al zijn moeilijke emotionele en ook fijne momenten. Een week die we hebben mogen afsluiten met een uitvaart die geheel verliep zoals we dat samen met jullie beiden hebben bedacht en vorm gegeven.Ik kreeg van jullie een praktisch boekje getiteld "Gids na een overlijden". Niet dat boekje maar jullie beiden zijn voor mij DE GIDS na Marions overlijden geweest. Ik hoop dat jullie nog veel mensen mogen bijstaan in de moeilijke tijd rond het afscheid van een dierbare.Albert-Jan NijstenLieve Els,Een hele zware periode ligt achter ons... maar ook nog voor ons... het afscheid nemen van onze dappere Sientje* blijft heel moeilijk... Nu nog, elke dag opnieuw neem ik afscheid! 2 jaar en dan al kanker, het blijft onvoorstelbaar...De crematie... Met jouw steun en hulp hebben wij de juiste keuzes gemaakt en is het een dag geworden zoals wij hopen dat Sientje* dat mooi zou hebben gevonden. Jouw hulp bij de keuze van de muziek, de keuze van mijn teksten en het gedicht op het bidprentje was zeer welkom. Zelden iemand meegemaakt die zo inlevend is als jij. Jij zorgde voor rust in die dagen, dat was precies wat we nodig hadden, verwerking komt later...Lieve Els, bedankt voor alle steun die je ons gegeven hebt... Roel en Bibi, papa en mama van Sil en Sientje*Beste Els,Wat ik nog wilde zeggen! Ik loop al een hele tijd rond van, dit is nog niet af: een briefje, telefoontje, e-mail? Nu een kleine vier maanden na het overlijden van onze moeder Marie Tholen-Lucassen, heb ik gekozen voor โ€™n briefje. Wat woorden die me te binnen schieten als ik terug denk aan de tijd van het overlijden tot en met de uitvaart die we samen verzorgd hebben: Bekwaamheid. Betrokkenheid, maar ook gepaste momenten van afstand. Enorme bevlogenheid. Perfectioniste. Zeer onderscheidend; zie om te beginnen de familieberichten in de krant en โ€œhet vrouwenteamโ€. Geweldig inlevingsvermogen. Groot respect en waardigheid voor de overledene. Harde werker, met liefde voor het vak; een vakvrouw.Laten we ook niet vergeten: je familie, je man en kinderen, zonder wie dit waarschijnlijk niet mogelijk is. En de gastvrouwen, die โ€™t goed doen en zeker ook een grote steen bijdragen.Els je bent goed op weg.Nogmaals onze waardering voor de wijze waarop we samen afscheid hebben kunnen nemen van onze moeder, โ€™t was goed. Het geeft een goed gevoel en steun in de rouwverwerking.Els, ik ben blij kennis met je gemaakt te hebben. Ik wens je met je familie fijne feestdagen en een goed 2006 toe.Tiny Tholen Urmond.Beste Els,Wij, de familie Muijtjens, willen je nogmaals hartelijk danken voor je begeleiding bij de nogal trieste dood van onze moeder. We hebben je aanwezigheid in de dagen tussen dood en crematie als zรฉรฉr prettig ervaren en mede daardoor het afscheid goed kunnen verwerken. Je oprechte betrokkenheid, de geรฏnvesteerde tijd en je interesse in dat wat onze familie bezighield hebben ons erg goed gedaan! Ook je inbreng van pastoraal werkster Annuska Hunink was een gouden greep.Door jullie beider inbreng werd de crematie een zeer persoonlijke en fijne dienst.Will Muijtjens
Gastenboek 2005 schreef op 31 december 2005:
Stein, december 2005Lieve Els,Het is al weer enkele maanden geleden dat jij ons vroeg of we een stukje voor je gastenboek wilden schrijven. Toen riepen we enthousiast ja, maar het schrijven is toch moeilijker dan we dachten.Het telefoontje naar jou om een afspraak te maken is een van de moeilijkste momenten uit ons leven geweest. We waren in blijde verwachting, maar die blijdschap sloeg om op het moment dat we hoorden dat er voor onze dochter Sanne geen kans was op een menswaardig bestaan. Op advies van onze verloskundige hebben we toen jou gebeld.Tijdens de dag van jou eerste bezoek hebben we de hele dag met een dubbel gevoel rondgelopen je bent nog zwanger maar gaat de crematie voor je dochter regelen. Tijdens jouw bezoek straalde je een rust naar ons uit die ons sterkte in de keuzes die wij gemaakt hebben. Op het einde van je bezoek vertelde je nog dat we altijd konden terug komen op de keuzes die we die middag gemaakt hadden.Niets was je teveel in de week dat Sanne geboren is. Je ging haar halen in Maastricht en bracht haar thuis. Vele uren hebben we deze week samen doorgebracht. De laatste zaken geregeld voor de crematie. Gelukkig hadden we samen al veel geregeld en was het deze week een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten. Dit betekende voor ons dat er veel tijd was om afscheid te nemen van onze kleine meid. Iedere keer als je er weer was heerste er rust in huis en kregen wij ook het gevoel dat het goed was zo als we alles geregeld hadden.Vrijdag 15 juli namen we afscheid van Sanne. De crematie plechtigheid was intiem. Zo intiem dat we de aanwezigheid van een van jouw medewerksters helemaal niet gevoeld hebben. Bedank haar voor de mooie foto's die zij gemaakt heeft!Els, bedankt voor alles! Je bent een vakvrouw die weet wat ze op welk moment kan en moet zeggen. Je straalt rust maar ook energie uit. Huilen en lachen liggen dicht bij elkaar hebben we deze periode geleerd. We konden gelukkig bij je huilen en hebben samen ook veel gelachen.Els, zorg goed voor je zelf!!!!!!!Willy, Vivian & Sanne* VrankenLieve Els,ik ben geen kei in schrijven maar ik probeer het toch.Woensdag 31 augustus: Wim krijgt een zwaar hartinfarct en hij belandt in het ziekenhuis. Iedere dag hoop je dat Wim er weer bovenop komt. Donderdag 8 september: een zware dag, het bericht dat het niet meer goedkomt met Wim. De grond zakt onder je voeten vandaan. De zuurstof zou gestopt worden en het zou een kwestie van een paar uur zijn tot Wim zou komen te overlijden. Uiteindelijk had hij toch nog een sterk hart en is hij vrijdag 9 september overleden. En dan komt de vraag van Ger, of ik een begrafenisonderneming ken. Van horen zeggen kwam ik op Jacobs en Vries.En toen kwam jij. Ik was al blij dat het geen man met een uitgestreken gezicht was maar een lieve, warme vrouw. Dan komen de beslissingen die je moet gaan nemen. Crematie of begrafenis? De kaarten, bloemen, mis in de kerk? En het ergste van alles, de kist. Met hulp van jou zijn we er toch uitgekomen, want het is en blijft zwaar. Je had altijd alle tijd en aandacht voor ons allemaal en zat dan ook uren bij ons. Het moment dat Wim van Maastricht naar Geleen werd gebracht: jij zorgde ervoor dat we nog even konden gaan kijken. We konden altijd een beroep op je doen en dat was zeker fijn om te weten. Je was gelukkig op de hoogte van het conflict met de familie.Maandag 12 september: een hoop stess bij het crematorium door familie. Jij wilde me toen naar huis brengen en dat was het moment waarop ik je echt als een zus begon te zien. Dinsdag 13 september: de sluiting van de kist. Weer een heel moeilijk moment. Je hebt toen een prachtig gedicht voorgelezen en ons heel erg bijgestaan en omarmd. Woensdag 14 september: de zwaarste dag van ons leven, de crematie. Ik kan maar รฉรฉn ding zeggen en dat is dat jij en Pastor Ton Hanrat (die ik trouwens ook via jou heb leren kennen, een geweldige, warme man) er een mooie dienst van hebben gemaakt. De foto van Wim, de kaarsen in de zevenarmige kandelaar die door familie werden aangestoken, de waxinelichtjes, de loper en dan nog de kettinkjes die je nog vlug moest bestellen. Zover als je dat op zo'n dag kunt zeggen, was het allemaal prachtig!Dan komt het moment dat je echt afscheid moet gaan nemen. Heel, heel moeilijk. Ondanks de naaste familie, stond ik ineens alleen en ik wist het even niet meer. Ik draaide me om en weer stond jij met open armen voor me. Ik heb alleen maar mooie en warme reacties gehad over de crematie. Ik weet niet precies wanneer maar ineens miste ik de toilettas van Wim en ik wilde die toch wel graag terughebben. In het ziekenhuis in Maastricht lag hij niet meer en ik vond het verschrikkelijk dat hij zoek was. Ik heb toen naar jou gebeld en de situatie uitgelegd. Je zei dat je er achter aan zou gaan en me terug zou bellen. Tien minuten later belde je al en was de toilettas gelukkig terecht. Els, de familie, Joyce en ik vonden en vinden je echt een lief en warm iemand, die alles tot in de puntjes geregeld had.Jammer dat we elkaar onder deze omstandigheden hebben leren kennen maar ik wil toch graag contact blijven houden. Je krijgt de hartelijke groeten van Ger, Lily, Diana, Jules en kinderen, Renaldo en Joyce!Els, je bent een kei in je vak!Liefs Ingrid Wetzelsp.s. Wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit. Ik wilde graag iets in je gastenboek schrijven.Dag Els en medewerksters,Zojuist heb ik weer eens op jouw site rond gekeken en las het gastenboek. Een hele tijd geleden had ik er ook al wat in willen schrijven maar het kwam er maar niet van. Mijn schoonvader is in augustus (wat een tijd geleden alweer) begraven en sindsdien hebben we alweer heel wat begrafenissen meegemaakt waarbij e.e.a. door andere begrafenisondernemingen werd geregeld. En steeds weer werden we geconfronteerd met hoe fijn jouw/jullie begeleiding is geweest tijdens de rouwperiode en begrafenis van pa. Ondanks het feit dat wij allebei uit de medische zorg komen en al heel wat te maken hebben gehad met zoveel verschillende ziekbedden en overlijden heeft het ons zo'n goed gedaan om samen met jou ervoor te zorgen dat pa op een fijne manier op zijn plekje op het kerkhof in Eys kon komen. Ik wil je hier alsnog heel erg voor bedanken. Jammer dat anderen het nog steeds op dezelfde manier doen. Gevoelloos wil ik het niet noemen maar zรณ anders dan jullie het doen. De warmte, de mogelijkheid en, de openheid is uniek voor jouw onderneming !Marga van DonselaarHallo Els,Mijn vader is alweer meer dan een maand dood en vanmorgen kwam jij voor het nagesprek. Je klom direct in de telefoon om alles betreffende de bijplaatsing van de urn te regelen op de begraafplaats Lindenheuvel. Dat is zoals we je kennen: op en top een vakvrouw, die alles tot in de puntjes regelt. Maar niet alleen dat, je doet je werk met overgave, hebt altijd een open oor en legt veel gevoel in je werk. Wij hebben nooit het gevoel gehad dat we je voor het overlijden van mijn vader niet eens kenden. Je komt over als een vriendin die de helpende hand toesteekt en echt alles voor je over heeft. Je bent een fijne vrouw en ik ben reuze blij dat jij ons bent aanbevolen. Degene die dat gedaan heeft, heeft geen woord te veel gezegd: dรฉ beste uitvaartonderneming in de regio met als bijzonderheid "alleen vrouwen", die alle hun vak verstaan en weten waar ze mee bezig zijn.Je hebt ons ook bekend gemaakt met Annuska. Zij heeft de dienst in het crematorium geleid en ook voor haar alleen maar lof. Wij vinden dat alles exact zo gegaan is zoals wij en ook mijn vader dat gewild zou hebben. Je hebt voor de rust en de berusting gezorgd en we zijn je bijzonder dankbaar voor de extra maatregelen die je hebt moeten nemen. Nogmaals hartstikke bedankt,Carin, Peter, Chantal en Frank en de kinderenMunstergeleen, 13-10-2005Lieve Els,Langs deze weg wil ik je bedanken voor ALLES wat je voor ons gedaan hebt tijdens het afscheid van onze Nick* op 8 juli 2005. Toen hij net was overleden dacht ik hoe moeten we dit in hemelsnaam geregeld krijgen. Maar dankzij jou is het gelukkig allemaal goed gekomen. Zo vonden we het wiegje zo mooi, we wisten van heel veel dingen niet dat het mogelijk was maar jij gelukkig wel. Zo ook die vrijdag ochtend dat we Nick* gingen ophalen en ik het heel moeilijk vond om het kistje te sluiten. Toen kwam jij met het idee om in het crematorium de mensen die Nick* nog niet hadden gezien (en dat was bijna iedereen) toch nog even bij hem te laten kijken. We wisten niet dat dat mogelijk was. We hebben dit dan ook gedaan en iedereen die is komen kijken is ons daar ook dankbaar voor omdat ze nu ook hebben gezien wie hij was en hoe een mooi ventje het was. Wij zijn jou daar ook heel dankbaar voor, omdat het praten met mensen nu veel makkelijker is want ze weten over wie we het hebben. De dienst was heel mooi, en ik zou niet weten hoe het anders of beter had moeten zijn. Het heeft even geduurd voor ik je dit allemaal kon schrijven, maar momenteel gaat het niet zo goed met me, ik heb het erg moeilijk nu. Ik mis Nick* nu heel erg, zeker omdat het met Maud zo goed gaat die groeit als kool. Het lijkt allemaal al zo lang geleden maar ze is nu pas 18 weken. En is het dus 15 weken geleden dat Nick* overleed. Maar ik wil je dus bedanken dat mag duidelijk zijn. En ik ben er toch heel gelukkig mee dat jij dit alles voor ons en Nick* hebt gedaan, zodat het toch een mooi afscheid was.Liefs Bianca en Raymond en een knuffel van MaudMunstergeleen, augustus 2005Beste, lieve en zeer gewaardeerde Els,Op 11 juni hebben wij mijn vrouw Clara begraven. Hoewel haar overlijden op 5 juni toch nog onverwacht snel kwam, wisten zij en ik al veel langer, dat zij niet lang meer te leven had. Daarom zijn wij al ruim een jaar voor haar dood met jou in contact getreden om afspraken te maken over haar begrafenis. In het eerste gesprek bespraken we de wederzijdse opvattingen over de gang van zaken tijdens een begrafenis. Wat vinden we wel gepast, wat niet, welke ruimte hebben wij voor eigen ideeรซn. Je maakte duidelijk, dat die ruimte er was, maar ook, dat daar voor jou wel grenzen aan waren. Dat en het feit, dat jij beloofde persoonlijk de verzorging van Clara op je te nemen, deed ons besluiten met jou in zee te gaan. Nieuw voor jou was, dat je voor het eerst in de organisatie een protestantse kerkdienst moest inpassen. Speciaal voor jou persoonlijk was, dat Clara een van je docenten was toen je tot verpleegkundige werd opgeleid.Toen we wisten wat we aan elkaar hadden zijn we de begrafenis in alle details gaan invullen, Wat wij, Clara en ik, wilden voorkomen, was dat ter plekke op het kerkhof of in de kerk, allerlei beslissingen genomen zouden moeten worden, waarvan we achteraf spijt zouden hebben. Ook wilden we geen belangrijke dingen vergeten.Onze ideeรซn en wensen werden stuk voor stuk besproken en ingepast. Jij kwam, naar achteraf pas goed duidelijk werd, met zeer waardevolle en fijne suggesties. De tekst van de rouwkaart, de advertentie en het gedachteniskaartje werd vastgesteld, evenals de gang van zaken op het kerkhof. De kist en het bloemstuk werden uitgezocht. Ook de taken en rollen van de kinderen bij de begrafenis werden vastgesteld. Jij regelde dat wij met de beheerder van het kerkhof afspraken konden maken over de plaats waar Clara zou worden begraven. Je reikte ons de naam aan van de kunstenares, die nu voor ons een grafmonument ontwerpt. Heel belangrijk was, dat je ervoor zorgde, dat Clara na haar overlijden zo lang mogelijk thuis zou blijven en dat zij van huis uit begraven zou worden. Na enige aarzeling volgden we een van je, achteraf bezien, meest waardevolle suggesties, namelijk om foto's te laten maken op de dag van de begrafenis. Enkele maanden voordat Clara overleed, lagen de afspraken vast. Toen zij overleed, zijn wij conform die afspraken aan de slag gegaan. Er hoefden nog maar een paar details ingevuld te worden. Persoonlijk verzorgde je Clara, waarbij haar zus Martine en ik mochten helpen. Tot de dag van de begrafenis kwam je iedere dag even langs om de stand van zaken op te nemen, waarbij je je niet beperkte tot het strikt zakelijke. De manier waarop je de sfeer die je aantrof aanvoelde en hoe je daarmee omging hebben we allen als heel prettig ervaren. Ook de dag van de begrafenis verliep zoals we hadden afgesproken. Opvallend die dag was de onopvallendheid waarmee jullie je werk deden, voor mij het bewijs van de professionaliteit van jou en van je medewerkers.Na enige maanden terugkijkend op de begrafenis van Clara op 11 juni denk ik dat, het zijn misschien rare woorden in dit verband, het een mooie dag is geweest, waar de kinderen en ik met vreugde, plezier en dankbaarheid op terugkijken. Dat heb jij mogelijk gemaakt. Wij zullen jou en je medewerkers er altijd dankbaar voor blijven.Mede namens Eric en Susanne, Maarten en Ceciel,Henk VerweijBeek 07-06-2005Lieve Els,Ook wij willen een berichtje plaatsen om je alsnog heel erg te bedanken voor je lieve woorden en je ongeloofelijke steun bij het overlijden en de begrafenis van onze mooie dochter Moniek*. Dit is nu alweer 1 jaar en 5 maanden geleden maar het lijkt af en toe veel korter. Jij hebt ons steeds zelf laten kiezen hoe wij het afscheid van onze dochter wilden vormgeven en toch kwam jij met veel goede adviezen waar wij erg blij mee waren. Wij zijn erg blij dat de verpleegsters in het AZM jou aangeraden hebben, want ondanks het enorme verdriet hebben wij het afscheid van Moniek* toch als heel mooi ervaren.Nogmaals ontzettend bedankt voor alle steun en je dagelijkse bezoekjes aan ons tot aan de dag van de uitvaart en zelfs nog daarna. We zullen dit nooit vergeten. Heel veel dankbare groeten van,Wendy en Jan en natuurlijk Moniek*Lieve Els,Eรฉn dag na de uitvaart van Jan. Ik heb heel erg de behoefte om jou te laten weten dat wij erg onder de indruk zijn over de wijze waarop jij vanuit jouw vak/taak ons terzijde hebt gestaan. Een vakvrouw met een HART. Jouw kundigheid, betrokkenheid en rust is net wat wij nodig hadden. Jij biedt heel wat meer, zonder op dag of uur te letten. Wij ervaarden het als heel bijzonder en danken je hรฉรฉl hartelijk! We hopen dat je gauw een geschikte partner in je bedrijf vindt, zodat je kunt blijven werken op de wijze die jij graag wilt.Veel groeten van,M.v.L.Beek, mei 2005Lieve Els,Jij stond "letterlijk" naast mij toen ik tijdens de crematieplechtigheid een toespraakje voor mijn overleden moeder wilde houden. Vrijdag 's avonds had ik mijn twijfels of ik de tekst wel zou kunnen uitspreken, maar jij zei me : "Je kunt het, ik ga naast je staan". Jouw vraag of ik nog iets bij mijn moeder in de kist wilde leggen, bracht mij op het idee, de brieven van haar overleden zoon bij haar te leggen. Jij vroeg mij of ik een idee had hoe het met de verstrooiing van de as moest gaan. Jouw suggestie heeft mij ongelooflijk veel voldoening gegeven en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor. Door jouw warme persoonlijke belangstelling en de tijd die je voor Paul en mij vrij maakte, wist ik opeens de antwoorden op een hoop vragen, waar ik voorheen nooit aan gedacht had. Els, ik kan uit de grond van mijn hart zeggen, dat jij er alles aan hebt gedaan, om de crematieplechtigheid van mijn 90-jarige moeder tot een heel bijzondere en mooie herinnering te maken.Dank je Els voor je steun op en zeer emotioneel moment in mijn leven,I K-ZDonderdag 05-05-2005 SittardHallo lieve Els,Het is nu bijna 5 maanden geleden, dat mijn man en ik van onze zoon Juri afscheid hebben moeten nemen. Onze kleine man heeft gevochten tegen een oneerlijke strijd in het ziekenhuis. Voor ons blijft Juri een dapper vechtertje, die wij voor altijd in ons hart hebben gesloten. Geboren 08-09-04 - overleden 18-12-04. Mede door een warm, lief persoon genaamd Els, hebben we op onze manier afscheid kunnen nemen, zoals wij als ouders graag wilden (crematie 23 december 2004).Dit zullen we nooit vergeten. Bedankt voor alle steun en luisterend oor.Liefs Roel en Iris en Juri* HubertsBeste, Lieve Els,Enkele jaren geleden maakte ik voor het eerst een "Jacobs en Vries" uitvaart mee. Het was zo warm, met zoveel gevoel en wat heel duidelijk was het verdriet was voelbaar en mocht ook gevoeld worden. Vanaf dat moment dacht ik al van dat wil ik ook. De tijd erna was ik nog wel eens aanwezig tijdens een uitvaart, maar het bleef opvallend hoe anders en hoe warm jullie uitvaart was. Mijn moeder was al jaren ziek en helaas kwam ik alleen te staan in de zorg voor haar. Een zorg die ik met veel liefde heb proberen te geven. Ik wist dat het moment van overlijden steeds dichterbij kwam en het telefoonnummer van jou had ik dan ook onder handbereik. En toen, helaas, die ochtend is ze in alle stilte vertrokken. Geen moment heb ik getwijfeld ๏ฟฝ ik bel naar Els Jacobs. Vanaf het eerste contact tot het laatste contact was er een diep gevoel, een saamhorigheid, eigenlijk zaten we samen onder een lekkere warme deken, we namen de tijd en deelden de gevoelens met elkaar.De uitvaart verliep niet geheel zonder problemen en naar aanleiding daarvan is mijn visie in jouw deskundigheid alleen maar bevestigd. Ondanks alle perikelen ben ik blij dat ik mijn moeder tot het laatste beetje goed heb kunnen verzorgen. Wij, en met name jij, hebt er toch voor gezorgd dat we het konden doen zoals zij het zo graag wilde. Dit gegeven is voor mij heel erg belangrijk en helpt mij in mijn verdriet.Els, ontzettend bedankt voor de mooie, lieve en zeer persoonlijke begeleiding. Een uitvaartonderneming is normaal iets waar je niet zo snel reclame voor maakt, maar de afgelopen maanden heb ik je naam al regelmatig genoemd, want je bent en was voor ons gewoon nummer 1.Dankjewel,Guy, Lieva, Kirsten en CarmenBeste Els,Wij willen jou heel hartelijk bedanken voor de geweldige begeleiding bij de uitvaart en crematie van Theo. De warmte en betrokkenheid van jou hebben diepe indruk op ons gemaakt. Heel, heel hartelijk bedankt.Liefs, Liesje, Cornรฉ Guido en Colette

Team Els Jacobs uitvaart

Meer over ons leest u hier