Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.80.32.33 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Gastenboek 2010 schreef op 31 december 2010:
30-11-2010Lieve Els,gisteravond was je nog bij me thuis. Ik heb toen tegen je gezegd dat ik je 'zakelijk' gesproken voorlopig zeker even niet zou willen zien. Privรฉ daarentegen ga ik graag nog een goede cappuccino met je drinken... Ik wil je langs deze weg nog maar een keer ontzettend bedanken voor de begeleiding bij de crematie van mijn lieve vader. Mede dankzij jou is het een heel mooi, persoonlijk afscheid geworden. Pap zou jou een heel bijzondere vrouw gevonden heb en ik weet zeker dat hij heel tevreden is.Lieve Els, dankjewel!Helen Biermans-Martens en familie Neerbeek29-10-2010Lieve Els,Op 7 oktober jl. heb ik afscheid moeten nemen van mijn Floor. Haar dood was voor mij een grote schok, toch onverwacht. Voor het regelen van het afscheid en de uitvaart heb ik jou gebeld. En daar ben ik, achteraf gezien, heel blij om. Ondanks het grote verdriet kan ik met een heel goed gevoel op het afscheid terugkijken. Ik heb het als zeer waardevol ervaren dat al mijn wensen voorafgaand aan de uitvaart en tijdens de uitvaart konden worden uitgevoerd. Al jouw ideeรซn hebben bijgedragen tot een heel persoonlijk afscheid. Dat is niet alleen door mij zo ervaren, maar ook door mijn/onze familie, vrienden en bekenden. Ik heb ervaren dat door jou en je medewerkers met heel veel respect voor de overledene wordt gewerkt. Daarnaast heb ik het contact met jou als heel fijn ervaren, je had alle tijd voor mij, altijd een luisterend oor en je was oprecht belangstellend.Nogmaals heel erg bedankt. Andrea Boelen19-09-2010Lieve, lieve Els,Het is alweer meer dan 1 week geleden dat onze pap begraven is, en al die tijd wilde ik al mijn verhaal kwijt in jouw gastenboek. Maar steeds als mijn verhaal in mijn hoofd "klaar" was en ik het gastenboek opende en al die mooie, lieve verhalen las van andere mensen dacht ik: tja, eigenlijk is alles al gezegd...... Toch ga ik dan nu eindelijk proberen "mijn eigen verhaal" hier aan toe te voegen.Het was voor mij een verrassende openbaring hoe we bij jou (en uiteraard je dames) ontvangen zijn.... Je bent een bijzonder mens met een groot hart! De hartelijkheid, de warmte, ja ik durf het zelfs liefde te noemen, het was overweldigend, het voelde als een warme deken. Je werd een van ons, je was er ALTIJD, soms met een kop koffie, soms met heel veel tissues, stil en onopvallend maar je was er! Alle "rompslomp" werd ons uit handen genomen en werd tot in de puntjes door jou en je dames geregeld. Wij konden dus in alle rust afscheid nemen van pap, ieder van ons op zijn eigen manier. Niks was je te gek, alles mocht en niets moest. We zijn heel nauw betrokken geweest bij alles, het verzorgen van pap, de kist sluiten, zijn laatste route, werkelijk alles mochten we zelf doen en beslissen. En jij? Je WAS er gewoon, gevraagd en ongevraagd, in die paar dagen tijd ben je echt familie geworden. Je praatte met ons, je troostte ons, gaf raad, gaf tips, je treurde zelfs met ons. En ondanks ons verdriet was er ook nog ruimte voor een lach.Ook de manier hoe jullie met de overledenen omgaan heeft mij echt verbaasd, zo respectvol en met liefde. Je praat zelfs met ze! Toen ik je vroeg of je je werk soms niet eng vond met al die "vreemde overledenen" antwoordde je lachend: "Welnee, ik praat altijd met ze en na 1 dag zijn het geen vreemden meer"! Als dat niet bijzonder is.... Voor het sluiten van de kist heb je zelfs nog iets voorgelezen: ga maar en laat los.... Zo mooi vond ik dat en heel emotioneel want ik hoorde de liefde in je stem. Dit overtuigde mij ervan dat dit voor jou niet "gewoon" je werk is, het is je roeping! Onderweg naar de kerk zijn we gestopt bij het huis waar pap en mam meer dan 40 jaar gewoond hebben, de dames stapten uit en vormden een soort van erehaag, zich niks aantrekkend van de auto's die moesten wachten. Maar daarna werden de mensen nog keurig netjes bedankt voor het wachten. Ook in de kerk was alles absoluut perfect verzorgd, het was zelfs mensen opgevallen die de mis bijwoonden, ik heb verschillende complimenten over jullie gehoord!De naam van je huis is trouwens een zeer goede keuze! Het is geen uitvaartCENTRUM maar inderdaad een huis. De mooie warme inrichting, de goede verlichting, de kaarsen, het bedje, het dekbed, de stoelen, alles was perfect op elkaar afgestemd en straalde een serene rust en vrede uit. Het is een huis wat zelfs in die paar dagen aanvoelde als mijn tweede thuis! Als iemand zoiets voor elkaar krijgt om mensen in tijden van verdriet zo'n gevoel te geven mag je toch met zekerheid zeggen dat het een heel bijzonder mens is! Ik hoop echt dat mensen de weg naar jouw huis weten te vinden want elke overledene en elk mens die iemand moet missen gun ik van harte zo'n afscheid.Lieve Els en dames, ik wil jullie echt ontzettend bedanken voor de troost, steun, begrip, tissues, koffie en de warmte die we van jullie kregen voor, tijdens en na het overlijden van onze man, vader, schoonvader en opa.Heel veel lieve groetjes Mw. Schoonbrood Erik en Marianne Inge en Loes08-09-2010Beste Els,Woorden schieten mij te kort als wij willen aangeven, wat jij met jouw dames voor ons hebt betekent bij de uitvaart van Pap. De betrokkenheid, aandacht en warmte die jij uitstraalde naar ons toe, is onbeschrijfelijk. Jij was dagen vรณรณr en tijdens de uitvaart van pap er altijd voor iemand van ons die het even te moeilijk had. Dat vind ik heel bijzonder.Els bedankt.Riet en Math. Roy en Joyce. Koen.02-09-2010Lieve Els en je dames.Bij het overlijden van een dierbare komt er veel op je af, verdriet en emoties waar je geen raad mee weet. Gelukkig heb ik, bij het overlijden van mijn man voor de uitvaartonderneming van Els Jacobs gekozen. Vanaf het ophalen uit het sterfhuis tot aan de uitvaart was alles meer dan goed verzorgd. Het opbaren bij Els, was huiselijk, Gรจne lag er mooi en vredig bij, met sfeervolle muziek en veel brandende kaarsen. Alle papierwerk, bidprentjes, kerk en crematorium werd door jullie perfect geregeld. Ik kon al mijn wensen kenbaar maken en jullie voerden ze met liefde uit, voor mij een rustig gegeven. Alles is door jullie gedaan in rust en zeer respectvol, vanuit de kerk naar het crematorium kwamen we langs ons woonhuis, daar werd de laatste keer met Gรจne halt gehouden. De dames stapten uit en gingen naast de rouwwagen staan, voor mij was dit een emotioneel, maar ook een eerbiedig gebeuren. Eigenlijk had ik van alles willen schrijven, maar alle geweldige dingen die jullie voor ons, maar ook voor alle anderen gedaan hebben, zijn al benoemd, terecht! Ik wens een ieder toe die helaas vroeg of laat aan zijn of haar laatste reis moet beginnen, dat dit onder de geweldige begeleiding mag zijn van Els en haar geweldige team.Els en ook de dames, die hun taak met liefde vervullen, wil ik uit de grond van mijn hart bedanken voor alles wat jullie voor mij, maar zeker voor Gรจne gedaan hebben.Mevr. C.W. Vroemen - Verwer. Schimmert.30-08-2010We hebben de hulp van Els ingeroepen voor de uitvaart van onze overleden moeder, vrouw, oma en schoonmoeder. Els heeft ons hierbij erg geholpen. Ze verstaat de kunst om een goede balans te vinden tussen de organisatorische, de inhoudelijke en de emotionele aspecten die bij een uitvaart bij elkaar komen. Mede dank zij haar hebben we van een trieste dag een mooie herinnering gemaakt.Deze dag zal ons altijd bij blijven als een mooi afscheid van onze ma. We missen onze ma natuurlijk ontzettend, echter deze uitvaart helpt ons mede het verliezen van haar te verwerken.Els en collegae, bedankt. ook namens Frans, Josien en Doddy, Sjef en Kristien, Jacques en Martijn, Anouk, Zoรซ, Juul, Pelle, Bink, Finn, Mika, Mink en Rock.23-08-2010Lieve Els, Caroline, Petra.............Pas ruim een jaar na het overlijden van pa en een half jaar na het overlijden van ma kan ik de kracht opbrengen iets in jullie gastenboek te schrijven. Een zeer heftige periode ligt achter ons en nog steeds worden we geconfronteerd met het verdriet van het overlijden van beide ouders binnen een half jaar. Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor jullie steun, professionaliteit, warme interesse en lieve woorden. Jullie zijn stuk voor stuk goudhaantjes.Liefs, Rinie Hodzelmans-Boesten.06-08-2010Bij deze willen mijn zus Ria Streukens-Ruijl en ik jullie bedanken voor de fijne verzorging van de crematie van onze moeder Maria Ruijl-Visschers. Een extra woord van dank gaat uit naar Nicole Linssen die de crematie regelde samen met haar medewerkers. Het was een fijn afscheid ook door de zang en muziek van Dora van Heumen en Jack Vinders. De crematie was helemaal in het Limburgs, zoals mam dat ook gewild zou hebben. Els Jacobs Uitvaartonderneming bedankt.Josรฉ Coumans-Ruijl08-07-2010Het is voor U misschien vreemd, maar ik spreek vanuit mijn hart als ik zeg, dat ik de week na het sterven van mijn man, Harry Ummelen graag nog eens zou overdoen. Allereerst natuurlijk omdat ik hem dan nog iedere dag kon zien, aanraken en tegen hem praten, maar ook om de liefdevolle begeleiding door Els Jacobs.Vanaf het uit huis dragen (verdrietig maar ingetogen mooi) tot en met het sluiten van de kist, samen met mijn dochter, was alles van een serene en hartverwarmende rust.Harry lag prachtig opgebaard in een mooie ruimte, ruim in de letterlijke zin van het woord, maar door de stijlvolle inrichting toch heel intiem.Ook de begrafenisdag was mooi. Samen met mijn kinderen en de broers van Harry, hebben wij hem naar het altaar gedragen en later ook weer de kerk uit begeleid.Alles was tot in de puntjes verzorgd en dat bracht ons rust, omdat de dames van Els Jacobs op de achtergrond oplettend aanwezig waren. Onze dank is dan ook groot! Je wenst niemand zulk een droevige gebeurtenis toe, maar als het noodlot toeslaat kan ik U uit de grond van mijn hart Els Jacobs uitvaartbegeleider aanbevelen.Resie Ummelen-de Loo20-06-2010Beste Nicole,Vooral door jouw rustige en aandachtige benadering, hebben wij allemaal met een goed gevoel afscheid van onze moeder en oma kunnen nemen. De verzorging van het geheel, en ook de begeleiding bij de uitvaart, was zoals onze moeder en oma het ook gewild zou hebben. Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank!Namens de familie, Annie Snellen08-05-2010Hoi, beste, lieve Els,Bij deze wil ik, mede namens mijn moeder, broer en zus, mijn dank uitspreken voor de professionele, maar vooral de persoonlijke touch die jij met jouw uitvaartteam van dames met dat fantastisch bedrijf van jullie voor elkaar krijgen. Hierdoor is het afscheid van ons vader gegaan zoals het moest zijn. Waardig en met respect, persoonlijk en met de nodige herinnering aan zijn leven, waarbij ook oog was voor zijn herkenbare karaktereigenschappen die mijn vader maakte zoals hij was. Zo hebben we hem gekend en zo hebben we ook afscheid genomen.Een zeer intense, indringende maar eveneens waardevolle en fijne ervaring. Met de aanspreektitels zoals ik dit bericht begonnen ben wil ik uitdrukking geven aan de verbintenis die je wist te maken met ons. We waanden ons in het gevoel van thuiskomen. Zo was het rouwcentrum waar ons vader enkele dagen op een zeer rustige en waardige wijze verbleven heeft een plek van 'silence' en tot jezelf komen. Er was tijd voor een lach en een traan. Door jouw accuratesse, ervaring en zorgvuldigheid, maar ook overredingskracht in het 'organiseren' van het afscheid van ons vader konden wij / mochten wij in onze eigenlijke rol als echtgenoot, zoon en dochter blijven. En dat laatste was goed, voelde goed aangezien er dan de mentale ruimte komt voor het hebben van intens verdriet bij het afscheid van een geliefde.Het is dadelijk een maand geleden dat os pap overleden is. Nog elke dag voelen we het gemis. De wereld om ons heen staat niet stil. De maand mei staat synoniem voor de 'geboorte' en het ontstaan van nieuw leven. De ontluikende natuur, de pracht en praal en het dartelende geluk in het nieuwe leven van de dieren. Hoe moeilijk het soms ook nog is .....leven en dood horen bij elkaar. Ze zijn de gelijken van elkaar en houden zo het evenwicht. Door het intense waarnemen, voelen en ervaren van het afscheid van os pap kunnen we het leven ook op de juiste waarde schatten en in het juiste perspectief zien waardoor het draaglijk en tegelijkertijd magnifiek is. Os pap zou het zo ook gewild hebben en zo is het goed.We willen jou Els en jouw team bedanken voor de ondersteuning die we hierbij mochten ontvangen. Misch Kengen29-04-2010Lieve Els en dames,Namens de hele familie wil ik jullie bedanken voor alle zorg, de uitstekende begeleiding en persoonlijke aandacht bij het afscheid van Harrie.Jacqueline Demandt Chantalle en Jeroen Daniรซlle en KevinSittard, 08-04-2010Lieve Els en medewerksters,Bij deze wil ik, mede namens mijn moeder, mijn broer en zussen, mijn dank uitspreken voor de wijze waarop jullie ons hebben begeleid om mijn vader een waardig afscheid en een onvergetelijke uitvaart te bezorgen. Eรฉn van je ouders moeten verliezen is een ervaring, die diepe kraters kan slaan. Jullie hebben er echter alles aan gedaan, om het leed dat er is, te verzachten op een wijze, die diep respect afdwingt. Al vanaf het eerste ogenblik, dat eerste telefonisch contact met jou, Els, voelde het goed. Je bracht rust in mijn hoofd, waar het stormde... Ook de manier waarop Petra ons voorbereidde op de wijze waarop mijn vader opgehaald zou worden, zorgde ervoor dat wij dit moeilijke moment goed doorkwamen.We hebben samen gekeken, hoe de auto heel langzaam weg reed. Dat bood ons de kans, om dit eerste afscheid te verwerken. Het wassen en verzorgen van mijn vader gebeurde in een rustige, prettige sfeer. Ik mocht het zelf doen, daarbij geholpen door mijn dochters en met deskundigheid en respect door Petra en Caroline. Voor mij deed dit enorm goed, het voelde als een eerbetoon, om hem zo te verzorgen. De ruimte waar hij opgebaard lag, was prachtig. Rustgevend en troostrijk, met bloemen, warm kaarslicht en sfeervolle muziek. Met name voor mijn moeder heeft dit als een warme deken gewerkt. En door de rustige, warme en betrokken manier van benadering voelde het als een soort "thuiskomen"; het was geen vreemde plaats, waar je naar je geliefde vader ging.In de dagen die volgden, moest veel geregeld en georganiseerd worden. En ik had het idee, dat jij, Els, daar overal en nergens was. Rustig, soms met overredingskracht, maar altijd met empathie nam je zaken van ons over, of coรถrdineerde je, waar dat op dat moment nodig was. En toen kwam de woensdag, de dag dat we afscheid moesten nemen. Het voelde zรณ goed, dat we jullie auto aan zagen komen; dat we hem opwachtten. Daarna rustig kijken naar de kist en het mooie bloemstuk en de waardige manier waarop we de straat uitreden. In de kerk werden moeilijke momenten tijdig overgenomen en wij hoefden ons enkel te concentreren op teksten, muziek en beelden, die nu in ons geheugen gegrift staan.Wat zou mijn vader van zijn afscheid genoten hebben. Het was een afscheid, dat hem recht deed. Het was zo'n mooi mens... En jullie hebben daar een wezenlijke steen bijgedragen. Daar kunnen we jullie niet genoeg voor bedanken. Het was helemaal goed, onopvallend maar op de juiste plaatsen de leiding nemend. Wij voelden ons gedragen en konden ons richten op ons gezin en het verdriet om het afscheid van onze geliefde man, vader, schoonvader en opa.Wat een mooi bedrijf hebben jullie; ik wens jullie alle goeds voor de toekomst. Dank voor alle goeds, dat we hebben ondervonden.Met liefde, Marianne Beugels - v.d. Mast27-03-2010Dag mevrouw Jacobs,De afgelopen jaren ben ik bij verscheidene uitvaarten, die door u verzorgd waren, aanwezig geweest. Elke keer weer werd ik getroffen door de wijze waarop de overleden persoon werd herdacht รจn door de sfeer, die tijdens voornoemde gebeurtenis heerste.Toen mijn moeder afgelopen januari overleed, hoefde ik er geen moment over na te denken, wie ik zou benaderen om haar uitvaart te verzorgen. Daarom wil ik u nu, na afloop, graag mijn bevindingen omtrent het voorgaande laten weten.Ik ben u heel erkentelijk voor uw respectvolle zorg voor mijn overleden moeder, dit geldt eveneens voor de wijze waarop u mij in deze moeilijke tijd ter zijde heeft gestaan. Vanaf mijn eerste telefoontje heeft u, alles omtrent de uitvaart op een accurate wijze geregeld en verzorgd.Mensen van de generatie van mijn moeder, hebben nooit veel kans of tijd gehad voor hobbies. Desondanks had mijn moeder toch een heel grote hobby, namelijk bloemen. Het schitterende boeket op de kist, samengesteld uit haar lievelingsbloemen, was daarom echt een eerbetoon aan haar en aan haar liefde voor bloemen. Ondanks de moeilijke periode kan ik met een goed gevoel op de uitvaart terug kijken. Bedankt dat u dit mogelijk heeft gemaakt.Mia Martens-Gijzen.12-02-2010Lieve Nicole,weet je, we denken nog vaak aan jou en je rust, je kalmte, je tips je ideeรซn ... Wat heb jij die uitvaart van onze lieve Ilvy mooi geregeld, een beter iemand konden we ons niet wensen, het is nu 10 maanden geleden. We vragen ons nog steeds af waar de tijd heen gaat en dat het alweer bijna een jaar geleden is! Bedankt voor alles, het afscheid was prachtig, iedereen was vol lof! En ook de foto's die we hebben, waanzinnig! Zo hebben we een mooie herinnering!Liefs van ons 3 Robin, Sandy en Lynn Kock07-02-2010Hallo Nicole,Jouw warme en ontvankelijke aandacht gedurende de begeleiding van moeders begrafenis, kunnen wij iedereen aanbevelen. Uit familie en kennissen-kring hebben wij veel lovende woorden m.b.t. jullie begeleiding gekregen. Betere waardering kunnen we jullie niet geven, bij deze nogmaals hartelijk dank.Martin de GraafSittard, 29-01-2010Beste Els,Graag wil ik je, ook namens Lรฉjon, Arlette & Didier bedanken voor de enorme steun en ontzettend fijne begeleiding die we ook deze keer weer hebben mogen ondervinden. Mede dankzij jouw inzet kunnen we terugkijken op een prachtige Heilige Mis, begeleid door Wendy. Meerdere keren per dag ervaar ik hoe haar muziek zo'n kracht kan geven bij het verwerken van het verdriet. Ook de bijeenkomst in het crematorium en de koffietafel bij Fortunato waren prima verzorgd. Ik ben trots op zo'n mooi afscheid dat we samen voor pap hebben mogen verzorgen en beleven. Hij was het waard.Nogmaals bedankt! Suzanne en familie.22-01-2010Dag Els,We kijken met een warm gevoel terug op afscheid van onze moeder.Ook dit keer waren we bij jou in hele goede handen. We waren blij met je adviezen, je betrokkenheid, de intieme sfeer die jouw uitvaarthuis bood, je oog voor detail. In de hectiek van het geregel had je ook aandacht voor onze emoties en zorgde je voor relativering en rust.Nogmaals bedankt namens de familie Marlรฉne Mannens11-01-2010Op het moment dat een dierbare komt te overlijden, staat de tijd gewoon stil. Je hele persoonlijke perspectief verandert. Alle van tevoren uitgedachte scenario's blijken toch niet te kloppen; "de dood" regisseert zijn eigen afscheid van de wereld.Ineens is er veel te regelen en te organiseren. En vaak moet de verwerking van je verdriet hiervoor wijken.Maar niet in ons geval. Omdat we werden bijgestaan door een uitvaartonderneming die menselijke waardigheid hoog in het vaandel heeft staan. De empathische manier van communiceren en de perfectiegraad van de organisatie omtrent de uitvaart, alles was zo aangenaam dat wij slechts dankbaar kunnen zijn.Alles wat Els Jacobs en haar team voor ons en onze dierbare overledene deed, had niet beter gekund! Enkele kleine persoonlijke details zullen ons altijd bijblijven. Zoals de waardige manier waarop onze dierbare overledene in Beek in de "huiskamer" opgebaard lag of de korte stop van de lijkwagen voor het lege huis als groet van de overledene aan zijn huis waar hij 42 jaar mocht wonen.Doordat we zo veel uit handen konden geven en er op een zeer waardige manier met ons en onze geliefde overledene werd omgegaan, konden we het verdriet meteen een plek geven en werd een dag waar je zo tegenop gekeken hebt, een dag om nooit te vergeten.Dank je wel, Els en je fantastische team!Maurice Hamers10-01-2010Hallo Els,Lieve Els, het is inmiddels bijna een half jaar geleden, dat Harrie overleed en we kunnen dit eigenlijk nog steeds niet goed bevatten. Wat ik zelf vind, en ik ook van mensen terug hoor, is, dat het zo'n liefdevolle, mooie afscheidsdienst was en dat is voor een groot deel aan jou te danken. Het was voor mij meteen heel duidelijk, dat ik jou als uitvaartbegeleidster wilde. Je kwam en het voelde gelijk als een goede vriendin. Ik, totaal in shock, had soms geen idee wat ik met bepaalde vragen moest, en jij had altijd wel een goed advies. En niets was gek of vreemd voor je, alles kon, en mede daardoor stond de kist uiteindelijk op de keukentafel, zodat de kinderen hem makkelijker konden beschilderen en hebben we Har op een niet alledaagse, maar bij hem passende manier naar het crematorium kunnen brengen Je was er, vol aandacht en begrip, en je was er altijd. Het voelde zo goed en zo vertrouwd, dat je uiteindelijk bij ons aan tafel schoof en mijn jongste dochter vroeg: "Blijf je ook hier slapen?"Lieve Els, ik had niemand anders willen hebben. Jij begrijpt helemaal, hoe belangrijk zo'n laatste afscheid is. Het was perfect, ik had het niet anders willen doen.Marga, Britt en Pernille Somers
Gastenboek 2009 schreef op 31 december 2009:
11-12-2009Hallo Els,graag wil ik u bedanken voor het lieve kaartje dat wij van u mochten ontvangen!! Ook wij zijn zeer dankbaar dat u onze uitvaart heeft geregeld, daardoor is het verwerken van ons verlies een hele mooie herinnering voor ons, mede dankzij jullie. Het kaartje was voor ons hartverwarmend. Wij zijn zeer dankbaar dat wij jullie hebben mogen ontmoeten. Ik wens u veel succes met uw nieuwe plek in beek, vind het erg mooi, zag het in de krant.Mvg Dhr. Pepels en fam. Pisters.27-11-2009Beste ElsVan het opbaren in zijn eigen kamer tot aan de laatste rit door zijn geliefde Heuvelland, de bloemen bij "zijn" kapelletje, overal heb je aan gedacht zonder het menselijke aspect te vergeten. Jouw dames en natuurlijk ook jijzelf hebben gezorgd voor een waardig en vooral warm afscheid van onze oom. Je zoon had gelijk toen hij zei dat je niet iets doet met doden, maar voor de nabestaanden. Wij en vooral zijn broer en zussen zullen dit niet vergeten. Wij wensen je daarom ook veel succes met je eigen uitvaarthuis.Wendy, Wout & Fam. Cransveld.22-11-2009Beste Els en collega's,Bij onze gesprekken over de uitvaart van onze moeder hebben we ervaren hoe belangrijk het is begeleid te worden door een betrokken en professioneel uitvaartteam. Jullie zijn zo'n team. Dat blijkt uit jullie betrokkenheid en invoelingsvermogen. Jullie aandacht voor iedereen en voor de kleinste details in het bijzonder. We hebben jullie persoonlijke begeleiding van de uitvaart als heel fijn ervaren.Kinderen PijlsLieve Els,Het verdriet, pijn en gemis voelen we nog iedere dag. Maar de warme begeleiding die we van jou kregen naar de crematie van Erwin toe was geweldig. Je was er voor ONS, net of je verder NIETS te doen had! Je werd niet voor niks tot "nieuwe" zus gebombardeerd en kreeg dezelfde liefdevolle verzorging van Agnes. Als je later kwam werd de soep voor je bewaard. De voorlaatste dag werd alles doorgesproken zo ook de route richting crematorium. Wij hadden een ander route voorstel, nl. de weg van Erwin. Je stond overal voor open dus hebt "proef" gereden en liet gelijk er na weten... DAT is de route!! Bedankt dat je er was.We kijken uit naar de opening van je eigen Uitvaarthuis. Succes! Thea, Carla, Maarten en fam.Beste Els,Op 3 augustus kwam jij in ons leven. Raar, de dag dat je moeder sterft... Zij wilde jou als begrafenisondernemer, en daar was je, ze had gelijk, je 'voelde' goed. Een bijzondere week, die nu 6 weken later nog vaak door onze gedachten gaat. De kerk, jij met 'je vrouwen', het prachtige weer, de avond voorafgaand aan de uitvaart in het mortuarium met dat zeer bijzondere moment dat Ralf, Jacqie en ik als laatste naar haar keken, onze moeder... Bloedend hart. Gisteren voorafgaand aan de zeswekendienst waren we weer allemaal in het huis van ma, Rene had de cd's. Wil je aub je buurvrouw nogmaals hartelijk danken namens ons, de reacties waren niet te tellen, iedereen vond het prachtig!! Maar, ik denk dat er maar een het allertrotst was op HAAR uitvaart en dat was ma zelf, het was precies zoals ze het had gewild en daarom nogmaals namens ons allemaal, Els bedankt!Wij wensen je in de toekomst alle succes toe in het nieuwe pand met je organisatie en wie weet ontmoeten we elkaar weer eens onder voor ons hopelijk betere omstandigheden.Groetjes, ook natuurlijk namens Rene, Ralf en Jacqueline, Yvonne Dortmans KrammerHallo Els en collega's,Ik wil jullie namens de fam. Habets-Blom bedanken voor de goede zorgen voor m'n papa en de man van m'n moeder. Heel in het speciaal Nicole Linssen, ze is 'n echte vakvrouw. De persoonlijkheid die ze naar ons uitstraalde was heel erg fijn. Alles was tot in de puntjes geregeld. In de kerk vonden we 't heel mooi, vredig, warm en heel persoonlijk naar papa toegericht.Nogmaals bedankt, Groetjes Tiny, Jolanda, Robert, Mike, Sylvia en Jorg.Els, Caroline, Petra,Bedankt dat jullie pap met zoveel liefde en respect verzorgd hebben, thuis en ook later in 't mortuarium. Els bedankt voor je voortdurende zorg, vakmanschap en rust die je uitstraalde. Bedankt dat jullie er op de begrafenis waren, zorgden dat ook hier alles perfect verliep. Tja en dan op 't laatst nog 't aardappeltje meegeven. Geweldig. 'n mooier afscheid had niet gekund.Bedankt hiervoor, Cato van Didden Wim en Marleen, Bart, Kim Fred en Kitty, Wendy, Roel Peter en Jacqueline, Rik, KoenBeste Els,Middels deze weg willen wij je nogmaals bedanken voor de hele goede hulp, steun en raad die je ons gegeven hebt bij het nemen van de moeilijkste beslissingen die wij ooit hebben genomen. Wij weten nu dat we, zeker ook dankzij jou, op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van Jurre.Els veel succes met je onderneming en hopelijk kunnen we je in de toekomst nog eens een leuk geboortekaartje sturen.Groetjes Jolijn en FrankHallo Els,We kregen veel complimenten over de uitvaartdienst, (samenhang, teksten, liedjes, lokatie, entourage rondom de kist). We zijn ook blij, dat jij ons hebt begeleid, de afgelopen week. Je was er met rust en aandacht. Met goede adviezen en met de juiste timing. Je was een luisterend oor en een goede regelaar en bemiddelaar. Je hebt een scherpe blik en waarnemingsvermogen. Kortom, wat ons betreft "Chapeau". De "female touch" was voelbaar en was, wat ons betreft, dat wat wij nodig hadden en belangrijk vonden.Els, duizendmaal dank en misschien tot ooit. Veel plezier op je verdere levenspad en we hopen dat je droom uit mag komen.groet Jeannine Rouvroye en Paula Koek13-05-2009Lieve Els,Je bent mijn vriendin vanaf de lagere school. Je hebt ons geholpen voor, tijdens en na het overlijden van mijn vader. Ik kan er nu pas over schrijven maar je hebt de begrafenis van mijn vader prachtig vorm gegeven. Je hebt ons gedragen met liefde en tijd en zorgvuldigheid. Mijn herinneringen zijn als een pareltje. Dank je wel lieve Els!Evelyn Jansen23-03-2009Geachte mevrouw Jacobs / Beste Els,Langs deze weg willen wij u nogmaals hartelijk danken voor de uiterst professionele en tegelijkertijd zeer menselijke en gevoelige wijze, waarop u de begrafenis van onze (schoon) moeder, groot-en overgrootmoeder mevrouw de Cler heeft verzorgd en begeleid.Het was zeker voor ons een nieuwe en bijzondere ervaring, te zien hoe een begrafenis geheel door dames werd verzorgd, hetgeen naar onze mening toch een persoonlijker toets aan het geheel geeft. Ook de rust, waarmee de gehele ceremonie werd uitgevoerd en de ruime tijd, die wij als familie kregen om elk op zijn/haar wijze afscheid te nemen, waren voor ons van grote waarde.Alles bijeen was het voor ons een waardig afscheid, waar wij met goede gevoelens aan kunnen terugdenken.Met vriendelijke groet, Ria Basters-de Cler Rob Basters08-03-2009Els,Graag willen wij je bedanken voor de goede begeleiding die je vooral mijn zus Ria en na mijn thuiskomst ook mij hebt gegeven na het overlijden op 11-02-09 van Mathieu Ruijl onze pap, opa en schoonvader. Het was een intense samenwerking waarna dan ook een heel mooi afscheid van onze pap heeft plaats gevonden. De kaarten, prentjes maar vooral de muziek die je voor ons verzorgde tijdens de uitvaart en de afsluiting in het crematorium waren geweldig. Onze pap zou het zich niet mooier hebben kunnen voorstellen. Ook een woord van dank aan de dames die onder jouw begeleiding de verzorging in de kerk en het crematorium tot een mooi en rustig afscheid hebben gemaakt.Onze hartelijke dank, Josรฉ Coumans - Ruijl Ria Streukens - Ruijl13-02-2009Els,Graag wil ik mijn bevindingen met jou persoonlijke aanpak, alsnog opschrijven!Ik ken jou persoonlijk als collega, lang geleden op de kinderafdeling box 8. De samenwerking tussen ons was geweldig vooral omdat wij beide van aanpakken houden en over een flinke dosis humor en relativeringsvermogen beschikken! Als mensen geblesseerd zijn, actief helpen en ondersteunen, totdat ze het zelf weer aankunnen!Toen mijn moeder vorig jaar overleed was er voor mij dan ook geen vraag welke uitvaartverzorging ik zou kiezen. Daar heb ik geen spijt van gehad, sterker nog ik denk met warme gevoelens terug aan jou wijze wijze van begeleiden! Door alle emotionele verwikkelingen, was mijn relativeringsvermogen geblesseerd. Daar heb jij mij fantastisch doorheen geloodst, op een respectvolle manier, met zorg voor alle betrokkenen. De ratio die nodig was heb jij verzorgd, echter met liefde en respect! Het zelf wassen van mijn moeder, vond ik een bijzondere ervaring! Haar een laatste keer verzorgen, met begeleiding van de dames. Ja, dat aspect is ook een toevoeging, mijn moeder een vrouw, gedragen en verzorgd door vrouwen!De mogelijkheid om de overledene, in dit geval mijn moeder nog iets mee te geven , voordat de kist gesloten werd, heb ik ook als heilzaam ervaren! Daarna, Lief en zacht, gebracht naar de laatste rustplaats! Zo kunnen wij verder met leven, als wij hen eren die ons voorgingen in het leven, weten dat het goed afgesloten is!Daarvoor mijn dank, Tiny KitzenLieve Els,Het is alweer enkele weken geleden dat Sjef (mijn vader) ziek werd en ik de vraag kreeg gesteld van mijn broer Joop: wil jij contact opnemen met een uitvaartonderneming? Ik had nog geen ervaring op dat gebied. Ik had eens rondgevraagd en kwam uit bij Els Jacobs uitvaartonderneming in Beek. Het klikte zo goed tijdens het informatief gesprek tussen Els en mijn familie, en inmiddels was mijn vader ook overleden, dat wij besloten om samen met Els de uitvaart van Sjef te regelen. De organisatie van de uitvaart was in รฉรฉn woord geweldig. Els verzorgde alle papieren die nodig waren voor het vervoeren van het lichaam, de opbaring, de crematie en het drukwerk. Ze stond open voor alle ideetjes die wij hadden en hielp bij de uitvoering er van, waar ze maar kon. Niets was haar te veel. De hele familie was zeer tevreden over haar manier van organiseren. Zelfs tussendoor bood ze een luisterend oor voor als je het even moeilijk had.Kortom: met Els kun je alle kanten op.Els, namens Marie-Antoinette, Frank, Petra, Resi, Joop en Hugo, nogmaals heel hartelijk dank voor de plezierige samenwerking!Kara Petit Nuth, 11 januari 2009
Gastenboek 2008 schreef op 31 december 2008:
Lieve Els,Met jouw warme steun, je onconventionele ideeรซn en je energie is het afscheid van onze Jos heel bijzonder geworden, precies zoals we wilden. Dat het zich in Landgraaf en Vaals afspeelde was voor jou geen probleem. Het begon met de de advertentie door jou opgemaakt met een een stralende foto van Jos in Mallorca op de achtergrond, nog net voordat hij te ziek werd. Dat je 's avonds laat met de jongens van de voetbalploeg van Rood-Groen bent gaan oefenen in het op de schouders dragen van een kist, zit niet in het standaardrepertoire van een doorsnee begrafenisondernemer. Je liet ons zelf aan de gang met teksten voor de viering, waar we vastliepen was jij er met adviezen. Je idee om op de begraafplaats ballonnen op te laten in de voetbalkleuren van Jos rood, groen, zwart en geel (Roda Jc) was een schot in de roos. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Wat ons het meest trof was het persoonlijke contact waarbij je ook jezelf liet zien. Bedankt voor alles. Dit was een waardig afscheid.Marlies Bindels en Jan L'Ortye.Lieve Els,In september overleed mijn vader, Dhr Mooren, na een langere periode waarin hij,zowel lichamelijk als geestelijk, steeds verder achteruit ging. Jij was de eerste die wij belden en hoewel je met een overvolle agenda zat, besliste je meteen dat je er voor ons zou zijn. We hebben je 2 jaar geleden leren kennen bij het overlijden van onze moeder en je was ons in korte tijd zo vertrouwd en ook dierbaar geworden dat we ook dit verlies niet zonder jou wilden dragen. Binnen een uur nam je de grootste last al van onze schouders en regelde je de eerste zorg en andere zaken. Dat dit bijna nachtwerk werd, was voor jou ook geen probleem. De week was voor ons hectisch en soms onoverzichtelijk, maar jij bracht telkens de rust en structuur weer terug, gaf aanwijzingen, adviezen, kwam met prima ideeen en prachtige muziek. Je was betrokken, straalde rust uit en was iedereen tot steun op alle momenten wanneer we dat nodig hadden. Het overlijden van mijn vader bracht hem uiteindelijk toch de verlossing, waardoor we ook gezellige momenten kenden en we samen met jou konden lachen. Het verschil tussen een lach en een traan is soms erg klein. We hadden onderling dagelijks contact persoonlijk of telefonisch. Niet alleen uitvaartzorg, maar ook steun, hulp, advies en nazorg bood je ons, zodat we we nu op eigen kracht weer verder kunnen en steun vinden bij elkaar.Lieve Els, we denken aan je als een stukje van de familie en hopen je weer te ontmoeten. Ook gaat onze dank uit naar Caroline en de andere dames, die deze prachtige uitvaart mede mogelijk maakten. Nogmaals onze dank en tot ziens.Els Mooren en familie. Roermond.Tegelen/Voorburg, oktober 2008Beste Els,Bijna een jaar geleden hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet.Zeer plotseling overleed onze vader en meteen nam een stortvloed aan emoties en praktische zaken bezit van ons. Toen in kleine familiaire kring gesproken werd over wat ons allemaal te doen stond werd jij ons aanbevolen met, voor ons, als belangrijkste argument de stelling dat naast het regelen van de uitvaart jij ook "goed bent" met het begeleiden van de nabestaanden.Meteen bij het eerste gesprek mochten wij die kwaliteit al bespeuren, het doel was niet snel een standaard uitvaart te regelen, je vroeg nadrukkelijk naar wat onze wensen waren. Je luisterde goed en wist zelfs toen al tussen de regels door onze dilemma's en emoties te peilen. Je straalde rust uit, vertelde duidelijk wat wanneer moest gebeuren, gaf ons de tijd om "onszelf" te zijn en sprak je vertrouwen uit dat "we goed bezig waren" ook al zagen we dat zelf niet altijd meer zo duidelijk. Vanaf dat eerste gesprek was je een steun en toeverlaat en moeten wij erkennen; je hoorde erbij. Wij kunnen terugkijken op een mooie uitvaart voor pap. Zelfs achteraf had je nog aandacht voor ons als nabestaanden..Goed 6 weken later overleed mam, ook compleet onverwacht. Toen ik je belde was je net zo sprakeloos als wij. Natuurlijk kenden wij elkaar nog maar toch was je rol anders. Was bij het overlijden van pap onze zorg voor mam nog af en toe een rem om niet door te draven, nu zorgde jij op z'n tijd voor een moment van bezinning. We konden nog putten uit net opgedane ervaring waardoor e.e.a. sneller verliep, jij zorgde er echter wel voor dat we de resterende tijd ook echt aan onszelf en onze gezinnen besteden. Je kende ons, onze partners, onze kinderen en mam zo goed dat je die rol heel natuurlijk kon invullen. Jij wist nog welke kaarten mam mooi vond, welke bloemen, welke kist, je kende de kinderen nog bij naam, je herinnerde je details. Jij was niet alleen aanwezig geweest, je was echt betrokken geweest. Ook op mam's uitvaart kijken wij met "een goed" gevoel terug.Als wij terugdenken aan die tijd komt de volgende beeldspraak boven; jij bestuurde vakkundig ons schip in die woelige periode maar liet ons zowel route als doel bepalen.Wij zijn jou, en je dames, dankbaar voor alle steun en medeleven en de perfecte organisatie rondom de uitvaart van onze oudersJack & Lilian Eyssen21-10-2008Hallo Els,Het is alweer een tijd geleden dat je vroeg om in je gastenboek te schrijven. Dat wil ik graag alsnog doen. Wat ben ik blij dat je toch besloten hebt om ons te begeleiden ondanks dat je eigenlijk helemaal vol zat. We hebben op een heel eigen manier afscheid kunnen nemen van Joep. Wij konden het zo gek niet bedenken of jij zette je schouders eronder om alles te verwezenlijken: 's avonds, buiten, in een lijkwade. Een gouden tip om het tijdens zonsondergang te doen en de zon werkte ook nog mee!!! De dienst heeft op alle mensen die erbij waren veel indruk gemaakt. Fantastisch ook hoe Carolien ons begeleidde met de verzorging van Joep: het kleinste signaal werd door haar opgevangen en ze speelde daar heel fijn op in. Veel aandacht was er voor de gevoelens van mij en Jaj en Mahlu; soms nam je ons zelfs in bescherming tegen te veel drukte en aandacht: briefje op de poort en รฉรฉn dag alleen voor ons drieen: perfect. Kortom: blij dat jij ons begeleid hebt en ik heb het erg gewaardeerd dat je zelf de rekening kwam brengen om meteen even te kijken hoe het met ons gaat. Bedankt, ook alle dames die bij de dienst waren.Groeten, Prudence Mertens23-09-2008Lieve mevrouw Jacobs,Als geweldig alert en lief hebben wij uw kaartje ervaren m.b.t. het overlijden van onze tante, Gemma ten Holder, op 9 september vorig jaar, waarvoor u en uw medewerkers op zo fijne wijze de uitvaart en alle contacten daar rond omheen hebt verzorgd. Het geeft ons een warm gevoel te ervaren dat ook in een eigenlijk in principe zakelijke relatie (die wij overigens als erg persoonlijk en gevoelvol hebben ervaren!) u het menselijke aspect zo'n prominente plaats geeft. Natuurlijk dient een uitvaartondernemer gevoel en aandacht voor het persoonlijke te hebben, maar van de inmiddels (helaas) vele uitvaarten die wij hebben meegemaakt, was dit verreweg die met de fijnste herinneringen. Wij kunnen u daar niet genoeg voor bedanken. Uw kaartje krijgt met het gedachteniskruisje uit de kerk, dat wij gisteren ontvingen na 1 jaar in de kerk in Sittard te hebben gehangen, een plaatsje bij de andere fijne herinneringen die wij aan onze lieve tante koesteren. Het ga u en uw medewerk(st)ers goed, zowel zakelijk als privรฉ.Hartelijke groeten vanCorry en Michiel Buijs.11-09-2008Lieve Els en medewerkers,langs deze weg willen we je nogmaals danken voor alles wat je tijdens de ziekte, het overlijden en de uitvaart van Jules voor ons hebt gedaan. Je had niet alleen zorg dat alles organisatorisch perfect in orde was, je had ook veel aandacht voor de menselijke kant: hoe wij ons voelden was voor jou ook belangrijk! Je hebt er heel veel aan gedaan om van het afscheid van Jules een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Op deze manier hebben we ervaren dat afscheid nemen ook een mooie kant kan hebben. Deze extra zorg hebben we heel erg gewaardeerd.Heel veel dank voor je zorg, je warmte en je troost !Lea Schenck de Jong-Peters, kinderen en familie. 07-08-2008Hoi Els,Bij deze wil ik graag ingaan op je uitnodiging om iets te schrijven voor in je gastenboek:'Toen mijn lieve man Maurice was overleden had ik op dat moment het gevoel dat alles onder mijn voeten wegzakte. Terwijl je weet dat er dan zรณveel moet gebeuren, zรณveel geregeld moet worden. Een geluk bij een ongeluk helaas was, dat wij Els Jacobs een jaar eerder ook al ontmoet hadden bij het overlijden van vader, schoonvader. Na รฉรฉn telefoontje stond Els de volgende dag al op de stoep en zij heeft die dag, zo zwaar en emotioneel ook, ons erdoorheen gesleept ondanks alle zaken die geregeld moesten worden. Els is een gevoelsmens die je de dingen aanreikt op het moment wanneer het nodig is, of er behoefte aan is. Alles was perfect geregeld, de crematie was hoe emotioneel ook, erg mooi en precies goed. Dit maakt het voor mij en onze dochter ook makkelijker om de dingen te verwerken.Bravo Els en je team, dat je deze 'roeping' nog lang mag doen. Voor mij ben je geslaagd!'Hele lieve groetjes, Debby en Julia14-07-2008BEDANK...Guido WagemansONZE ELS, 13-07-2008Tijdens de crematie van ons Loes mochten wij geen dank utspreken voor je verdienste! Bij deze willen we je toch BEDANKEN voor de Joviale en Professionele wijze waarop jij, Nicole en je team de crematie tot een 'indrukwekkend schouwspel' hebben gemaakt. LOES waardig heb je bijgedragen en ons gesterkt dat deze periode wat verdraagzaam was! Je was en bent ook een beetje van de FAMILIE geworden kun je wel zeggen, ik hoop dat je je er een beetje in kunt vinden! ELS je inzet was gigantisch en zeker een aanbeveling waard. Geloof ons dat we je een warm hart toedragen!Met vriendelijke groeten aan je familie en je TEAM.VEEL LIEFSMonique/Richard/Cheyenne/ChelseaJaap jr/Silvia/SanneJaap SRLieve Els, 31-01-2008Zoals reeds in de voorbesprekingen een aantal jaren geleden was gebleken staat jouw uitvaartonderneming voor betrouwbaar, zorgzaam, oprechtheid en openheid. Deze eigenschappen straalde je uit bij elk contact dat je naar ons toe legde. Mijn schoonmoeder was zeer van jou gecharmeerd en daarom heeft ze jou ook meteen genoemd als degene die haar uitvaart moest verzorgen. Toen ik je dus jaren later op 29 december belde met de mededeling dat mijn 'schoon'-moeder gestorven was, je was net met een andere uitvaart bezig, heb je me verschillende keren gebeld op mijn mobiele telefoon. In een van de telefoontjes met jou merkte ik die warme persoonlijkheid weer op, het was alsof we elkaar gisteren nog hadden gesproken. Het hele zaakje begon meteen te lopen en we hoefden ons nergens meer zorgen over te maken. Alles liep vanaf dat moment via jou en wij hoefden alleen nog maar af en toe te knikken. In diezelfde avond was je nog bij ons thuis om de begrafenis vorm te geven en vooral om ons gerust te stellen en om nogmaals uit te leggen waar mam voor gekozen had.Wij hebben je leren kennen als een zorgzaam, betrouwbaar persoon, met veel geduld en iemand die geen acht tot vijf mentaliteit heeft. Tot ver in de avond ben je bij ons geweest om ons nogmaals alles te laten zien, wat mam zich gewenst heeft hoe haar uitvaart uit moest gaan zien. Je hebt voor de benodigde papieren gezorgd waar ik geen weet van had. We hadden eerst afgesproken dat mam thuis opgebaard zou worden, maar dat is ons afgeraden en maar goed ook. De verzorging bij uitvaartcentrum Ubachs, waar de mam lag opgebaard was echt bijzonder. Iedereen was zeer correct en de bloemen naast mam waren prachtig. Ze lag heel mooi opgebaard. We hebben haar twee keren mogen bezoeken en dat was ook genoeg. Nu we thuis zijn en op haar slaapkamer komen lijk ik haar aanwezigheid nog waar te nemen. De kinderen zouden het denkelijk wel beangstigend hebben gevonden als mam thuis zou zijn opgebaard en we wilden Guido en Monique toch een goed thuis bieden. De dames die bij jou in dienst zijn, doen mijns inziens meer dan gewoon hun werk, dat wijst zich terug in het ruim op tijd zijn in de kerk bij de avondwake en de attentie in de kerk alsmede in het crematorium. Doe ze van mij maar complimenteren, prima! Alles wat je geregeld hebt is tot in de puntjes geregeld en dan denk ik kort aan: de bloemen in de kerk alsmede in het mortuarium, de muziek van de soliste en de regeling hiervan, de voorspraak in het mortuarium en al die kleine dingetjes die je wel ziet maar te veel zijn om allemaal te herinneren. Neem dat mij niet kwalijk. Iedereen is zeer ingenomen met de zorg en de aandacht die je aan ons hebt besteed. De rust die wij als familie in het crematorium kregen door even in de familiekamer te gaan was geweldig en dat kan ik iedere familie aanbevelen. Tevens was de muziek in het crematorium prima verzorgd met als laatste nog de rozen die wij op de kist van mam mochten leggen. De koffietafel was op een prima lokatie, een die mam zich gewenst had, en de bediening was super. En natuurlijk was je hier ook weer ter plekke. De bloemen die op de kist lagen hebben we mee naar huis mogen nemen en liggen nu al vier weken in onze tuin en zien er nog vrij goed uit.Als ik jou een punt moest geven is dat onmogelijk, want dan moest ik jou een elf geven! En daarom zeg ik maar een tien met een griffel en een kus van de meester in mijn geval.Heel hartelijk dank en bij de volgende uitvaart waar wij deel van uit maken zal ik mij zeer sterk maken om deze door jou te laten uitvoeren, want dan weet ik dat het goed is.Met heel veel dank, Frans Pรถrteners.Beste Els, 16-01-2008Door omstandigheden heb ik jou ontmoet in 2005 en wederom in 2007. Helaas voor ons, omdat wij in die beide jaren onze ouders hebben moeten afstaan, maar gelukkig voor mijn ouders (niet het sterven), want die hadden geen betere kunnen treffen dan jij Els. Mijn vader had geen keus en stierf zoals velen zouden willen in z'n slaap, zoals ze zeggen een mooie dood. Hij was het gegarandeerd eens geweest met onze keuze. Door vrouwen verzorgd en door vrouwen begeleid naar zijn laatste rustplaats, onder het toeziend oog van zijn vrouwen (vrouw en dochters), wat wil een man nog meer. Hij heeft gegarandeerd genoten op zijn wolk daarboven. Nu nog zeggen de mensen de dienst was niet te kort, niet te lang, maar krachtig en mooi zoals pap was. Mam had wel een keuze, toen ze hoorde hoelang ze nog te leven had, zei ze zonder enige twijfel: "Els moet weer komen". Ook zij heeft de uitvaart gehad die ze verdiende, en haar uitvaart; dat was mam, uniek en mooi, met het laatste woord door haar gegeven. Het is niet leuk jou te ontmoeten, maar wel een eer. Want door jou heeft een mens mooie herinneringen aan een ongewenst verlies.Jouw uitvaartonderneming dat bรฉn jij: vrouwelijk, trots, krachtig en precies. Jij hebt oog (en oor) voor niet alleen de overledenen, maar ook voor de nabestaanden. Zonder het te weten word je geobserveerd, zodat jij precies op het juiste moment er bent als ze je nodig hebben, een aangeboren zesde zintuig. Jij laat de mensen ondanks hun dood-zijn, toch mens zijn en in hun waarde. Jij neemt voor alles en iedereen de tijd, ook al heb je die soms niet, dit zal nooit iemand in de gaten hebben, door de rust die je uitstraalt. Er wordt over jouw uitvaarten gesproken: "ik heb veel meegemaakt, maar nu ben ik toch naar een uitvaart geweest zรณ mooi, dat heb ik nog nooit meegemaakt". Dit blijft de mensen bij en anderen mogen zich gelukkig prijzen om met jou samen te werken, hierdoor worden ze uniek. Anderen mogen een voorbeeld nemen aan wat jullie presteren. Ooit komt ook mijn tijd en dan mag ik hopen dat jij er nog bent, zodat jij dan ook de touwtjes, nรบ nog in mijn handen, in jouw handen neemt, want dat vertrouw ik je blindelings toe.Els, bedankt voor alles en alle goede zorgen voor mijn ouders en ons. Namens mijn ouders en mij.En niet tot gauw, maar tot ooit.Anita de Jong.
Gastenboek 2007 schreef op 31 december 2007:
Hallo Els en medewerkers, 16-12-2007Zo'n drie maanden geleden overleed mijn tante toch nog onverwachts. Het was voor ons een enorme steun dat jij voor ons de crematie wilde regelen. We hebben ons samen met jou proberen voor te stellen hoe zij het graag zou hebben gewild. Wij kunnen tevreden terugkijken op haar crematie. Nogmaals wil ik je oprecht bedanken voor jouw inzet, originaliteit en perfectionisme. Tevens wil ik je hierbij alvast fijne, rustige feestdagen en een succesvol, gelukkig en gezond 2008 toewensen, ook voor jouw medewerkers.Suzanne De Loo-Schmeitz en fam.Wij, Marli en Josรฉ, danken jou met heel ons hart voor de zeer zorgvuldige en warme persoonlijke steun bij de uitvaart van onze moeder.Beste Els en alle dames,graag wil ik jullie bedanken voor de grote steun en de warme, respectvolle en liefdevolle begeleiding van de uitvaart van mijn moeder. De klap door het onverwachte overlijden was enorm en dankzij jullie aanwezigheid, jullie invoelend vermogen, en ook jullie perfectionisme, is het een compleet en prachtig afscheid geworden, mijn moeder waard.Els, je was de bindende factor die week, wij kwamen uit alle windstreken, vanuit onze eigen levens, ineens onder die moeilijke omstandigheden bij elkaar en konden het afscheid op deze manier intensief en positief beleven. Heel veel dank hiervoor. Ik zal er heel goede herinneringen aan bewaren, niet in het minst aan het samen lopen in de rouwstoet naar de kerk en het fantastisch verzorgde samenzijn in de tuin.Lieve groet, Lea PeenBeste Els en dragersgroep,Jullie hebben Ma met respect en liefde haar laatste bestemming gegeven. Het was mooi, liefdevol en vrouwelijk. Zo zou ik het zelf ook gewild hebben. Jullie en zeker Els hebben mij door de moeilijke week heengedragen. Ik had nooit gedacht dat ik daar in zou blijven staan. Veel succes in jullie werk en blijf het zo rustig doen, rust en pauzes zijn wat je vroeger bidden noemde.Dankjewel, Groeten van Jeanne en Pieter HendrikseBeste, Lieve Els,het is nu 5 maanden geleden, dat "onze pap" gestorven is. Lieve Els, we weten niet wat we zonder jou hadden moeten beginnen. JIJ was er altijd, op de juiste momenten, met de juiste woorden en vaak ook met raad. Als wij het moeilijk hadden, dan was JIJ er, met een troostend gebaar en een luisterend oor. JIJ was niet alleen de "mevrouw" die de uitvaart van pap regelde, je was ook maatschappelijk en sociaal werkster, verpleegster enz. Maar vooral voor ons, onze steun en toeverlaat. Wanneer we er zelf niet uit kwamen, zeiden we tegen elkaar: "ach, zometeen komt Els, onze engel, die weet wel een oplossing". Want zo was het namelijk, JIJ had overal een oplossing voor. En wat ook opviel, alles wat je deed was meteen goed. Of het nou ging om de rouwbrief, het bidprentje, de uitvaartdienst enz. Het was meteen perfect. Weet je nog dat we stiekem vingerafdrukken van pap hebben genomen toen hij lag opgebaard, om er een hanger van te laten maken? Nou wat een verassing was dat voor mam. We hebben het kado gegeven voor de zeswekendienst en sindsdien doet ze de ketting niet meer af. Lieve, lieve Els ik kan zo nog uren doorgaan!!! Maar jij hebt deze verdrietige gebeurtenis, tot iets heel bijzonders voor ons gemaakt!!! Het was intens verdrietig,maar ook intens mooi. Mijn god wat ben ik blij dat we jou hebben leren kennen, alleen jammer dat het moest gebeuren onder deze omstandigheden. Ik had beloofd een bericht in je gastenboek te schrijven, sorry dat het even op zich heeft laten wachten. Ik had de woorden wel in mijn hoofd, maar kreeg niets "op papier" (om het zomaar te zeggen). Lieve Els, nogmaals duizend maal dank voor alle goede zorgen!!! En denk af en toe ook even aan jezelf???!!! Heel veel liefs en een dikke knuffelIngrid Boon-Cals (ook namens het gezin Cals)Lieve Els,Bij deze wil ik je nog even bedanken voor je goede en lieve zorgen na het overlijden van mij vader. Je bent een van de vele engelen die de laatste weken mijn pad hebben gekruist. Maar we hadden het er al over: toeval bestaat dus niet! Ik was vooral onder de indruk van je grote betrokkenheid. Met een goed en tevreden gevoel kijken we met z'n allen terug op een mooie dienst en zeiden achteraf tegen elkaar: "het was goed zo". Misschien tot ooit maar dan hopelijk onder andere omstandigheden. En zijn het onverhoeds toch dezelfde omstandigheden zal jij zeker weer degene zijn waar ik contact mee opneem. En denk eraan lieve Els: zorg niet alleen goed voor de mensen die je zo hard nodig hebben, maar zorg ook goed voor jezelf!!Groetjes Mado Sevriens-CrasbornBeste Els,Ergens tweede helft april gebeurde het onvermijdelijke. Onze pap brak zijn bekken. In eerste instantie dachten wij nog dat het met bedrust zou genezen maar gaandeweg werd het ons duidelijk dat de situatie toch veel ernstiger was. Wij waren min of meer voorbereid. Een kleine week voor zijn dood waren we al druk bezig met het verzamelen van adressen en natuurlijk moesten we ook nadenken over de uitvaart en met name door wie we de uitvaart zouden willen laten begeleiden. De keuze was totaal niet moeilijk. Mijn zus had nl. al eerder kennis mogen maken met de werkwijze van Els. En dus trokken we de stoute schoenen aan en stuurden we haar een email met het verzoek of zij bereid was om de uitvaart van en voor onze Pap te begeleiden. Tot ons genoegen was zij bereid om deze opdracht aan te nemen. Op maandagavond 14 mei 2007 overleed onze Pap, amper drie weken na de val. Dus Jacobs en Vries moest worden "verwittigd". Met Els hebben wij in de aanloop naar de begrafenis veelvuldig contact gehad. Zij heeft ons in deze dagen bijgestaan en ons ideeรซn aangedragen over de invulling van dit voor ons toch heel bijzondere moment van afscheid. Van de rouwkaart tot en met het bestellen van de bloemen. Gaandeweg de week werd ons langzaamaan duidelijk dat dit een speciale uitvaart zou worden. Het afscheid in het rouwcentrum hebben wij, zijn kinderen, als heel bijzonder ervaren. Op zaterdagmorgen om 10.00 uur kwam de rouwauto de straat binnenrijden met niemand minder dan Els zelf aan het stuur. Bij elk huis waar Pap had gewoond werd even halt gehouden. Pap werd begeleid door vijf vrouwen. De requiem mis werd opgeluisterd door de tenor Andrea die drie prachtige liederen ten gehore bracht. Ook weer zo'n idee aangedragen door Els. Na de uitvaart hebben wij Pap ter ruste gelegd op het kerkhof in Buchten. Mede dankzij de betrokkenheid en inzet van Els en haar gastvrouwen, hebben wij Pap een hele mooie uitvaart weten te bezorgen. Hij zou het zonder meer "geweldig" hebben gevonden. Een uitvaart waar wij, gek genoeg, zelfs met plezier aan terugdenken. Els bedankt en wat ons betreft: "ga vooral door op de weg die je bent ingeslagen".Marjo en NicoleBeste Els,Kort geleden was je betrokken bij een zeer intensieve periode in ons leven. Je hielp ons, met jouw team met het afscheid van Annette. We willen onze waardering laten blijken door je aan te geven hoe we jullie begeleiding hebben ervaren. Vanaf het eerste contact voelde je haarfijn aan (of paste onze gezinscultuur nu eenmaal bij die van jullie organisatie?) waar wij aan toe waren. Je vatte zaken samen, hielp ons met prioritering en liet ons de ruimte om er zelf achter te komen wat wij wilden. Regelmatig 'voelde' je of wij met de goede zaken bezig waren. Bovenal gingen jullie te allen tijde met zorg, respect en warmte om met onze Annette. Op een niet-opdringerige wijze hield je de mogelijkheid van benoemde wensen van kinderen open en hielp je ons net die zaken door te zetten waarover twijfels bestonden. Net die zaken die ons achteraf zo'n goed gevoel geven. Je maakte ons daarin zeker. Je was er frequent en hield de rode lijn in de gaten. Alle vragen konden gesteld worden. Alles gebeurde met rust en ruimte. Geen draaiboek wat er door gejaagd moest worden. Er werden suggesties aangedragen die ons tot nadenken zetten en zeker geen weerstand opriepen. Wij vonden jullie als team in 1 woord klasse en zijn dankbaar dat onze paden zich hebben gekruist in deze fase. We wensen jullie alle goeds voor de toekomst en hopen elkaar, onder andere omstandigheden, weer eens tegen te komen.Dank.Hay sr, Paul, Joost, Frรฉdรฉrique en Hay jr.We wisten al enige tijd dat pap niet meer lang te leven had. Toch werd het item doodgaan eigenlijk doodgezwegen, ieder had zijn eigen gedachte hierover. Een invulling van zijn laatste afscheid was dan ook nooit besproken. Het enige wat we wisten was dat pap begraven wilde worden.Carnavalszondag is pap overleden en hebben we Els gebeld. Onze eerste indruk van Els was, dat ze een rustige en professionele uitstraling had. Dit liet ze blijken in de communicatie naar ons, als familieleden van de overledene. Een van de eerste moeilijke vragen, waar ze ons mee confronteerde, was over het opbaren van pap. Persoonlijk wist ieder van ons hoe we dat wilden invullen. Toch kwamen onze wensen niet geheel met elkaar overeen . Els heeft een bewustwordingsproces bij ons allemaal in werking kunnen stellen door ons te confronteren met alle voor- en nadelen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat we er gezamenlijk voor gekozen hebben om pap thuis te laten. Els nam de tijd en besprak met ons alles tot in de kleinste details. Iedere dag kwam ze even langs om naar pap te kijken en te informeren wat ze nog voor ons kon betekenen. Vrijdagavond werd hij in de kist gelegd. Ieder kon, mocht hem nog wat meegeven op zijn laatste reis. Mijn zus en ik mochten hem als laatste zien en aangeven wanneer de kist gesloten moest worden. Els sprak toen woorden die mij persoonlijk erg aanspraken. Ze zei: "Toen jullie geboren werden was pap de eerste die jullie zag. Jullie zijn nu de laatste die hem mogen zien". 's Zaterdags na de carnaval was de begrafenis. Na een geweldige afscheidsdienst is pap te rusten gelegd op het kerkhof in Born.Els en medewerkers bedankt. Mede dankzij jullie hebben wij het laatste afscheid heel persoonlijk mogen en kunnen invullen. Het was een "mooie" week.Uit naam van familie Versluis, Marlies.Beste Els, woensdag 28-03-2007Al heb ik je persoonlijk bedankt, toch willen wij je schriftelijk ook nog bedanken. Van het moment dat ik je 's nachts belde, tot de afscheidsceremonie in het crematorium en op het kerkhof was alles perfect geregeld. Je enorme inzet heeft indruk op ons gemaakt. Wat ik nu zeker weet, Schonen Steijnweg schrijf je met รฉรฉn O. Altijd met twee O's geschreven. Zondagmorgen zijn Jo , mijn man en ik nog even bij het graf van Ellen geweest. Het zal vreemd zijn om niet meer zo vaak in Maastricht te zijn. Nogmaals veel dank.Een hartelijke groet.Jaap en Betty Zwanenburg
Gastenboek 2006 schreef op 31 december 2006:
Els,Bij de uitvaart van mam, hebben wij jou leren kennen als een "warm, medelevend" mens, mam's begrafenis en crematie werden door jouw begeleiding dan ook zeer intens."Sterven van een geliefde", is altijd een droevig en moeilijk iets, maar jij verscheen op ieder moment van de dag uit het niets!Alles werd geregeld en zeer goed door jouw uitvaartonderneming georganiseerd, wij hebben dan ook van jouw inzet en warme hartelijkheid heel veel geprofiteerd. Wij zelf konden daardoor meer tijd maken voor het afscheid en het verdriet, want jij was er voor de totale organisatie en ondersteunde ons toen mam ons verliet!Familie LexisIk zal de zon laten schijnen, zodat jullie tranen van verdriet zullen verdwijnen.En ga naar een nieuwe plek hier ver vandaan, maar ik beloof jullie dat jullie nooit uit mijn hart weg zullen gaan.De stralen zullen mij verwarmen en ik zal het geluk omarmen.Vrijdag, 18-08-2006De moeilijkste dag van ons leven. De dag dat we onze zoon Bram hebben moeten laten gaan. We hadden geen keus het lot had dat al voor ons bepaald.Het was vrijdag, weekend, Bram was met de motor op weg naar huis waar hij zo een cake ging bakken. De spullen stonden al klaar, alleen nog even een ritje maken op de motor.... De rest is er nooit meer van gekomen...De paar luttele secondes van het ongeluk hebben alles veranderd. En dan, dan zakt de grond onder je voeten vandaan, want je zoon die je 27 jaar geleden op deze wereld hebt gezet komt nooit meer thuis. Je kan nooit meer op hem mopperen, je kan nooit meer zeggen dat je van hem houdt, je kan nooit meer zien wie hij zou worden in het leven.Over zoveel beslissingen die we nemen in dit leven denken we tien keer na, voordat we iets doen. En dan moeten we de uitvaart van Bram regelen, het laatste wat je voor iemand kan doen. Dan moeten dingen in minuten, uren en dagen worden beslist. Momenten waarop de wereld stil staat, momenten dat alles aan je voorbij gaat, momenten dat je liever in bed duikt onder de dekens en dat je daar niet meer onder vandaan wilt komen totdat deze nachtmerrie voorbij is.En dan is er Els... Een vriendin van ons adviseerde Jacobs en Vries. Els had de uitvaart van haar man begeleid. Ze had Els ervaren als een heel warm en begaan persoon. Ze had echt niet te veel gezegd. Els deed de juiste dingen op het juiste moment. Els gaf ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bram thuis te laten komen. Toen we die keuze hadden gemaakt kregen we eindelijk een beetje een rustpunt voor onszelf. Els zei de juiste dingen op het juiste moment, bijvoorbeeld: "Ik ga even boven naar Bram kijken", dit voelde heel aangenaam en warm. Dat was zo goed voor ons, want om onze Bram, daar ging het uiteindelijk ook om. Ze deed wat zij dacht dat het beste voor "ons" was, de rest deed er niet toe. Ze respecteerde onze keuzes, maar gaf ons ook nog andere mogelijkheden om over na te denken. Ze gaf ons de ruimte om het zo te doen zoals wij dat wilden, zoals wij dachten dat Bram het zou willen. Els stond voor iedereen klaar. Een goed gesprek met onze dochter of met een van onze vrienden of familieleden. Els heeft alles van a tot z geregeld. Teveel om op te noemen. Ze heeft ons deze dagen beschermd, getroost, moed in gesproken en haar volle overgave gegeven. Een knuffel of een arm om je schouder, ze deed wat haar hart haar ingaf, niets was haar teveel, dat maakt haar zo speciaal. Tijdens deze dagen voor de begrafenis hadden we Els niet willen missen.Lieve Els... We willen je hartelijk bedanken voor de fijne en mooie begeleiding. We hadden je liever onder andere omstandigheden ontmoet. Maar zoals we allemaal weten gaat het het leven helaas niet altijd zoals we dat plannen.Dikke kus Tiny & Math, Joyce & Marco.Dag Els,Het is nu 4 weken geleden dat we afscheid van Bea hebben moeten nemen. De kinderen en ik spreken nog regelmatig over de periode tussen 6 en 11 december en de steun die we toen van jou hebben gehad. We dachten dat we alles, na zo een lange ziekteperiode, al goed hadden overdacht maar je inbreng bij alles was geweldig. De manier waarop je Bea thuis hebt verzorgd getuigde van veel respect en dat deed ons goed. Je dagelijkse bezoekjes betekenden voor ons een lichtpuntje in een moeilijke dag, je invoelingsvermogen en begrip waren uitzonderlijk. De dag van het afscheid van Bea had niet mooier kunnen zijn mede door de door jou geregelde zang van Wendy en haar zusje; de mensen in de kerk waren, zo hebben we later van velen gehoord, erg onder de indruk, kortom een afscheid zoals Bea dat gewenst en verdiend heeft. Helaas heb ik de afgelopen jaren een aantal malen uitvaarten moeten regelen van ouders en schoonouders en toen met verschillende uitvaartondernemers contact gehad. Ik vind het fijn om je te zeggen dat we nog nooit zo'n professionele, intensieve en warme begeleiding hebben gehad als van jou en je team. Ook namens Falco, Christianne en Rianne nogmaals heel hartelijk dank voor alles wat je voor ons hebt betekend, het had niet beter kunnen zijn.Tot ziens Guus RuttenHoi Els,Het is nu anderhalf jaar geleden dat onze moeder is overleden. Met vrienden en bekenden hebben wij het er nog vaak over hoe geweldig jij was en bent. Iedereen maar ook iedereen heeft het over hoe geweldig en mooi de crematie was. Mensen waren er van onder de indruk hoe mooi het kan zijn zonder een kerkdienst vooraf. Voor ons was het ook een "feest" met een rouwrandje eromheen. Ik denk dat onze moeder ook trots is geweest hoe wij het samen hebben gedaan. Wij zijn ook naar de herdenkingsbijeenkomst geweest op 3 september jl. Ik moet zeggen ook dit was weer super. Het heeft ons geraakt en waren de hele dag onder de indruk. Wij zeiden tegen onszelf, dit heeft veel meer waarde als een mis in de kerk waar gewoon even snel de naam van de overledene wordt genoemd. Wij waren blij dat we zijn geweest. Die boeketten wat zagen ze er toch mooi uit, een super leuk idee. Els wij wensen je dan ook veel succes en blijf zoals je bent, een kanjer van een vrouw met veel gevoel en warmte voor de overledene en de nabestaanden.heel veel liefs Antoinette en NatasjaLieve Nicole en collega's,Middels dit berichtje wil ik jullie allemaal namens mijzelf, mijn zusjes en alle familieleden bedanken voor de schitterende uitvaart van onze moeder, Gerda Schoutrop. Wij hebben de samenwerking met jullie organisatie als zeer prettig en warm ervaren.Nicole, je bent een ontzettende steunpilaar voor ons geweest in die moeilijke en verdrietige periode. Gelukkig was jij er voor ons om het overzicht te bewaren en onze ideeen in goede banen te leiden, zodat voor ons het afscheid een onvergetelijke mooie dag is geworden.De mooie grafmand met het schitterende boeket, het kerkelijk zangkoor, de sopranen Wendy & Tessa, de lieve warme uitstraling van jullie medewerkers...BEDANKT!Lieve warme groetjes van Dagmar, Petra en Corine RitzenBeste Els, Nicole en medewerkersVan harte met jullie 1e jubileum. Ja waar moet je nu beginnen om je gevoel op papier uit te drukken terwijl ik het niet eens mondeling kan drukken.Warmte, Perfectie, Doortastend, op het lijf geschreven, zijn de woorden die nu te binnen schieten. Grote waardering hoe jullie het voor elkaar krijgen om de uitvaart zo te regelen dat we achteraf kijkend geen beter afscheid van onze Maaike hadden kunnen krijgen. Nu bijna 6 maanden verder is het gemis van Maaike nog groot, maar we zien beetje bij beetje wat meer kleur in de duisternis komen. Helaas kunnen we 3 september er niet bij zijn, we wensen jullie voor de toekomst veel succes toe en een fijn dag.Bedankt, Lucienne, Ben, Matthijs, * Maaike *Lieve Els,Op de eerste plaats wil ik jou en je team van harte feliciteren met "5 jaar Jacobs & Vries. 5 jaar -ondernemen- in de ruimste zin van het woord. Een uitvaartonderneming is geen gewoon bedrijf. Hier komt veel meer bij kijken. En dat bleek vanochtend bij de herdenkings-bijeenkomst. Ongelooflijk mooi. Wij waren zo onder de indruk van deze dienst het heeft ons de hele dag bezig gehouden. Hieruit bleek overduidelijk dat wat ik heb gevoeld bij het afscheid van mijn Moeder op 29 juni j.l. zoveel mensen heeft geraakt. De betrokkenheid-zo integer- de begeleiding van jou die voelde alsof we elkaar al heel lang kenden. Precies aanvoelen hoe je dit afscheid graag wil hebben en dit samen met jou te kunnen realiseren dat is vakwerk. Hierbij helpen geen diploma's maar een prachtig karakter met een gouden hart. Nooit zal ik dat ene moment vergeten samen met Roy de avond voor de afscheidsdienst. De reactie van Roy hierna:"Mam niet morgen maar dit was het meest waardevolle moment" zal ik mijn leven lang nooit vergeten. Dank zij jou en met jou lieve Els hebben wij dit mogen delen. Ik wens je nog heel veel succes in de komende jaren en hoop dat je dat "prachtige" vak nog vele jaren mag beoefenen en mensen mag steunen zoals je dat reeds bij velen hebt gedaan.Heel veel geluk-liefde en gezondheid voor allen. MarliesBeste Els en Nicole,2 mei jl. hebben mijn gezin en ik mijn man, vader en opa verloren. Nu kwamen ook wij voor de keus te staan op welke wijze wij het afscheid moesten regelen. Het toeval wilde, dat we dezelfde middag een begrafenis hadden bijgewoond, die door Jacobs & Vries zo mooi en plechtig was verzorgd. Voor ons was de keus snel gemaakt en daar zijn we tot nu toe heel gelukkig mee. Met veel respect, geduld, begrip en warmte hebben we de moeilijke dagen samen met Els en Nicole kunnen delen. De plechtige crematie met ook onze eigen ideรซen is een waardevolle en kostbare herinnering geworden.Mevr. E.A. van den Akker kinderen en kleinkinderenEls,Wij bedanken jou en met jou ook je medewerkers voor de warme wijze waarop je ons hebt bijgestaan na het overlijden van onze moeder Fientje Corten - v.d.Ven op 4 juli 2006. Met jouw ondersteuning hebben wij op een goede en mooie wijze van haar afscheid mogen nemen. Menig moment zullen wij in ons hart koesteren.Van harte bedankt. Familie Corten Beek.Mijn verhaal,Je kon het leven moeilijk loslaten. Waarom ook, we hadden het zo goed met zโ€™n viertjes. Wij en onze kinderen. Bij volle maan ben je uiteindelijk gegaan. Vredig, in alle rust trof ik je aan. Hoezeer gunde ik je deze rust. Het gemis en het verdriet kwam later. Het was ergens in oktober 2005 toen ik Hans confronteerde met de vraag of hij zijn wensen kenbaar wilde maken met betrekking tot zijn uitvaart. Ik overviel hem. We wisten dat hem nog slechts enkele maanden gegeven waren. Ik stelde voor om Els Jacobs te bellen. Zij had de uitvaart van de vader van mijn vriendin geregeld en ik was daar behoorlijk van onder de indruk. Ik dacht, aan haar kunnen we de uitvaart van Hans toevertrouwen. Hans stemde in met een afspraak ofschoon het hem heel moeilijk viel. Els kwam. Er volgden verschillende afspraken. Meestal kwam haar nieuwe collega Nicole mee. De gesprekken waren intens en niet vrij van emoties maar we deden het samen, samen met Els en Nicole. Soms was er de sfeer van ontspanning en humor. We kregen allebei vertrouwen in de goede gang van zaken. De laatste afspraak vond plaats enkele dagen voor het overlijden van Hans. Ondanks de enorme inspanning die hij moest leveren wilde hij erbij zijn. We hebben het kort gehouden. Ik zal nooit de laatste woorden naar Hans en het gebaar van Els vergeten. Ze zei: Hans je moet nu je eigen weg gaan. Wij kunnen daar niet bij zijn. Ik zal goed voor jou maar ook voor Odette, Stan en Lianne zorgen en zij gaf hem een knuffel die hij beantwoordde met een gevoel van ik vertrouw je, het is goed zo. Maandag 13 februari om 7 uur heb ik Els gebeld. Binnen een uur waren jullie bij ons. Wij waren erbij toen jullie Hans verzorgden, met zoveel waardigheid en respect. Jullie hebben ons de week die volgde gecoacht. Jullie hebben ons de gelegenheid gegeven om de uitvaart van Hans vorm te geven die bij hem mij en de kinderen past.Beste Els en Nicole, wij willen jullie bedanken, bedanken omdat jullie waar hebben gemaakt wat Els Hans beloofd heeft namelijk โ€œik zal goed voor je zorgen maar ook voor Odette, Stan en Lianneโ€œ.Ook namens Stan en LianneOdetteHoi Els en Nicole, 30-04-2006 ElslooWe hadden een dochter Daisy zij was 15 jaar en had botkanker. Wij kregen 10-03-06 te horen dat er niks meer aan te doen was, Daisy had uitzaaiingen door het hele lichaam. Daisy heeft het voorheen nooit over de dood gehad, ze wilde er niet over praten. Nu gelukkig wel, zelfs dag en nacht. Via, via kregen we het adres van Els. Daisy wilde een urn zien en assieraden, dus maakten we een afspraak voor de daarop volgende week. Door haar ziekte ging het heel gauw bergafwaarts, wat wij niet zo snel hadden verwacht. Vrijdag 17 maart mocht ze na huis om te sterven. Op maandag hadden wij de afspraak met Jacobs en Vries. Els en Nicole kwamen met urnen en assieraden, met Daisy ging het heel slecht . Daisy vroeg zelf om het verdere ook te regelen, de kist wordt door Daisy uitgezocht. Dat vond ze toch prachtig een oranje kist haar wens kwam uit. Ook heeft ze haar eigen bidprentje ontworpen en voordat ze stierf hebben we er voor gezorgd dat ze haar eigen prentje kon zien en lezen prachtig toch.Daisy is 21 maart overleden, we zijn heel goed opgevangen door Els en Nicole. Ik heb nog een dochter Denise, die is goed door hun opgevangen. Daisy lag ook mooi opgebaard, we werden iedere avond door Els en Nicole opgevangen en begeleid. De laatste dag werd de kist gesloten. Dit werd met een ceremonie afgesloten door Els, het was zo mooi hoe ze dat deed. Ik zal dit nooit vergeten. Al onze wensen zijn vervuld, ze hebben ervoor gezorgd dat alles zoveel mogelijk oranje was. Daisy zal van daar boven met veel vreugde en genot denk ik, hebben toegekeken. Wij zijn tijdens de mis in de kerk en in het crematorium goed begeleid door jullie, jullie stonden altijd bij ons in de buurt om ons op te kunnen vangen in moeilijke momenten. Maar door jullie ging alles goed, we hebben er van genoten. Ik heb gezegd je nooit meer te willen zien, maar zou het toch weer eens zo moeten zijn dan sta ik direct weer aan jullie deur!Heel veel dank, Riekie en Ruud Daisy* en Denise GelissenLieve Els,Het is nu 3 maanden geleden dat onze moeder zo plotseling is overleden. Het heeft toch even tijd gekost om in je gastenboek te gaan schrijven. Ik doe dit dan ook namens onze hele familie. We willen je laten weten dat jij, en ook Nicole, voor ons en vooral voor mijn vader een fantastische steun geweest bent en die week voor rust gezorgd hebt in die voor ons zo hectische periode. Dingen waar wij niet aan dachten, nam jij voor je rekening. De vanzelfsprekendheid, waarmee jij alles voor ons regelde, afspraken maakte, telefoontjes pleegde, kortom, je was er de hele week voor ons. Wij waarderen dat ontzettend en willen je hiervoor bedanken. Ik kan dat met veel woorden doen, maar het gevoel is niet in woorden uit te drukken, weet dat we aan je terugdenken met warmte en genegenheid.Met mijn vader gaat het naar omstandigheden goed. Hij probeert zo zelfstandig mogelijk te functioneren, krijgt veel aanloop en telefoontjes, vaak nog te veel. Het alleen verder gaan kost hem echter moeite, hij mist mijn moeder enorm. Samen met onze gezinnen proberen we de herinneringen aan haar levend te houden en denken terug aan een prachtig en gevoelig afscheid, met dank ook hiervoor aan jou, Nicole en de andere dames. Els, we hopen je dit jaar tijdens een plezierige bijeenkomst weer te ontmoeten.Veel liefs namens mijn vader en onze familie, Els Dijkhuis- Mooren Roermond.Lieve Els en Nicole,Ik weet niet goed waar te beginnen, want het is nog zo kort geleden dat wij via een zuster in het ziekenhuis te Sittard een beroep op jullie hebben gedaan. Wij werden op jullie gewezen door een zuster die jullie en jullie werkwijze kende. Wij zijn heel blij dat wij voor jullie hebben gekozen om de uitvaart van onze, nog zo jonge zoon, Quincy Leroy Weerts te verzorgen (geboren 02-01-2005 overleden 24-02-2006). Robert en ik hebben het nog heel vaak met mijn moeder over jullie, over hoe jullie alles verzorgden van binnenkomst tot bij het weggaan. Altijd eerst even bij Quincy kijken en hallo zeggen en dan naar ons, in een woord GEWELDIG. Het is nu 3 weken geleden dat onze zoon is overleden en 2 ยฝ week geleden dat wij hem hebben begraven op de begraafplaats te Lindenheuvel-Geleen. Wij wilden jullie op deze manier nog even laten weten hoe blij wij met jullie zijn geweest in deze zo moeilijke periode, mede omdat ik zwanger ben. Wij hebben zoveel steun gehad, meer dan wij ons konden voorstellen, ook mijn moeder heeft het nog vaak over jullie gehad. Ze vindt jullie topvrouwen en dat zijn jullie ook. Jullie kwamen met ideeรซn waar wij zelf nooit op waren gekomen, ook waren jullie een perfecte steun en toeverlaat voor Mitchel en Charissa, zij konden jullie alles vertellen en vragen. Zij mochten ook met zโ€™n tweeรซn helpen met het verzorgen van Quincy nadat hij uit het ziekenhuis door jullie werd thuisgebracht. Samen werd hij gewassen en aangekleed. De 2 kids mochten helpen met haren kammen, schoentjes geven en beertjes bij hem neerleggen. Ook hebben jullie ons heel erg geholpen met de gedichtjes voor de rouwkaart en de bedankkaartjes, door aan de andere 2 kids te denken die beertjes bij Quincy neerlegden, kozen we een kaart voor Quincy met beertjes. Ook op de dag van de begrafenis, 01-03-2006, hebben jullie ons er doorheen gesleept, er gingen dan wat dingen anders dan verwacht, maar daar kon niemand er iets aan doen, het was gewoon zo Quincy was bij ons en die wou schijnbaar iets anders. Het is ondanks alles een hele mooie dag geworden, het was zelfs wit buiten. Deze dag staat in ons geheugen gegrift en zal nooit meer verdwijnen. Het verlies van zoโ€™n klein kereltje wat ons zo lief is, is niet te beschrijven en zal ook nooit te beschrijven zijn. Wel hebben wij het een stuk draaglijker kunnen maken door al jullie hulp. Heel erg bedankt daar voor, wij zullen jullie nooit vergeten en hopen jullie nog eens te spreken. Els en Nicole heel erg bedankt voor jullie goeie zorgen en hopelijk tot spreeks het gaat jullie goed. Met veel groeten en zoenen voor al het bijzonders dat jullie ons hebben meegegeven voor de rest van ons leven.Robert Weerts en Natasja JongboomMitchel en Charissa (papa, mama, broer en zus van Quincy Leroy Weerts)Lieve Els en Nicole,Marion was al lang ziek. Heel af en toe spraken we wel eens kort met elkaar over een uitvaart mocht ze ooit overlijden. Voor ons een moeilijke vraag omdat we wel wisten wat we niet wilden en niet wisten wat we wel wilden. Er werd nooit lang over gepraat, jong sterven stond haaks op het optimisme en de levenslust van Marion. In de afgelopen jaren mochten wij samen 2 uitvaarten mee maken die door jullie waren verzorgd. Naast het verdriet voor ons een opluchting. Nu wisten ook wij wat we wel wilden. We hebben er daarna ook nooit meer samen over gesproken.Toen in januari duidelijk werd dat Marion niet lang meer bij mij zou zijn kwam voor mij een moeilijk moment. Els bellen om te praten of het zou klikken. Na dit telefoontje volgde een kennismakingsgesprek met Els en Nicole. Eigenlijk geheel overbodig want na het eerste telefonisch contact had ik al het gevoel dat het goed zat.Els en Nicole, ik wil jullie bedanken voor de intense week die we daarna samen hebben meegemaakt. Een week met al zijn moeilijke emotionele en ook fijne momenten. Een week die we hebben mogen afsluiten met een uitvaart die geheel verliep zoals we dat samen met jullie beiden hebben bedacht en vorm gegeven.Ik kreeg van jullie een praktisch boekje getiteld "Gids na een overlijden". Niet dat boekje maar jullie beiden zijn voor mij DE GIDS na Marions overlijden geweest. Ik hoop dat jullie nog veel mensen mogen bijstaan in de moeilijke tijd rond het afscheid van een dierbare.Albert-Jan NijstenLieve Els,Een hele zware periode ligt achter ons... maar ook nog voor ons... het afscheid nemen van onze dappere Sientje* blijft heel moeilijk... Nu nog, elke dag opnieuw neem ik afscheid! 2 jaar en dan al kanker, het blijft onvoorstelbaar...De crematie... Met jouw steun en hulp hebben wij de juiste keuzes gemaakt en is het een dag geworden zoals wij hopen dat Sientje* dat mooi zou hebben gevonden. Jouw hulp bij de keuze van de muziek, de keuze van mijn teksten en het gedicht op het bidprentje was zeer welkom. Zelden iemand meegemaakt die zo inlevend is als jij. Jij zorgde voor rust in die dagen, dat was precies wat we nodig hadden, verwerking komt later...Lieve Els, bedankt voor alle steun die je ons gegeven hebt... Roel en Bibi, papa en mama van Sil en Sientje*Beste Els,Wat ik nog wilde zeggen! Ik loop al een hele tijd rond van, dit is nog niet af: een briefje, telefoontje, e-mail? Nu een kleine vier maanden na het overlijden van onze moeder Marie Tholen-Lucassen, heb ik gekozen voor โ€™n briefje. Wat woorden die me te binnen schieten als ik terug denk aan de tijd van het overlijden tot en met de uitvaart die we samen verzorgd hebben: Bekwaamheid. Betrokkenheid, maar ook gepaste momenten van afstand. Enorme bevlogenheid. Perfectioniste. Zeer onderscheidend; zie om te beginnen de familieberichten in de krant en โ€œhet vrouwenteamโ€. Geweldig inlevingsvermogen. Groot respect en waardigheid voor de overledene. Harde werker, met liefde voor het vak; een vakvrouw.Laten we ook niet vergeten: je familie, je man en kinderen, zonder wie dit waarschijnlijk niet mogelijk is. En de gastvrouwen, die โ€™t goed doen en zeker ook een grote steen bijdragen.Els je bent goed op weg.Nogmaals onze waardering voor de wijze waarop we samen afscheid hebben kunnen nemen van onze moeder, โ€™t was goed. Het geeft een goed gevoel en steun in de rouwverwerking.Els, ik ben blij kennis met je gemaakt te hebben. Ik wens je met je familie fijne feestdagen en een goed 2006 toe.Tiny Tholen Urmond.Beste Els,Wij, de familie Muijtjens, willen je nogmaals hartelijk danken voor je begeleiding bij de nogal trieste dood van onze moeder. We hebben je aanwezigheid in de dagen tussen dood en crematie als zรฉรฉr prettig ervaren en mede daardoor het afscheid goed kunnen verwerken. Je oprechte betrokkenheid, de geรฏnvesteerde tijd en je interesse in dat wat onze familie bezighield hebben ons erg goed gedaan! Ook je inbreng van pastoraal werkster Annuska Hunink was een gouden greep.Door jullie beider inbreng werd de crematie een zeer persoonlijke en fijne dienst.Will Muijtjens

Team Els Jacobs uitvaart

Meer over ons leest u hier