Els Jacobs

Els Jacobs

Gemeente Sittard-Geleen natuurlijk begraven vanaf 2020

In de gemeente Sittard-Geleen wordt natuurlijk begraven vanaf 2020 mogelijk. Op begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard starten binnenkort de voorbereidingen hiervoor.

“Steeds meer mensen willen een laatste rustplaats in een mooie, natuurlijke omgeving. Die mogelijkheid willen wij in Sittard-Geleen ook graag aanbieden”, aldus wethouder Leon Geilen (o.a. Leefomgeving).

Natuurlijk begraven is een vorm van teraardebestelling waarbij geen graftekens worden geplaatst en waar nabestaanden geen onderhoud hoeven uit te voeren. De voorbereidingen voor natuurlijk begraven op Lahrhof starten binnenkort. Het gebied voor natuurlijk begraven krijgt een mooie bosachtige uitstraling. Tevens zal een klein deel ingericht worden voor een natuurlijk strooiveld in de vorm van een veldbloemenweide. Bankjes worden neergezet en op een houten schommel is plek om herinneringen op te halen.

Een deel van de algemene begraafplaats wordt ingericht als natuurbegraafplaatsDe kosten voor realisatie zijn gedekt binnen de bestaande investeringsbudgetten voor de omvorming van groen. Vanaf 2020, na vaststelling van de verordening en de tarieven, zal deze plek daarmee beschikbaar komen voor natuurlijk begraven.