els jacobs team

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.235.4.196 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Andre von Berg Cecile van Loon schreef op 22 september 2017:
Lieve Wanda, Harry en collega's

Overlijden van een dierbare is droevig en verdrietig zeker als het onze moeder betreft. Het eerste contact met Wanda voelde direct als vertrouwd. De rust, het luisterende oor professionele benadering. Samen overleggen over hoe de uitvaartdienst het beste tot zijn recht komt. Geen opdringerige adviezen en raadgevingen. Nuchter meedenken zonder opsmuk. Het uiteindelijke resultaat was hart verwarmend ondanks een droevige gebeurtenis. Wanda gaf zoals ze beloofd had een mooie invulling aan een sobere dienst. Alle lof voor deze vrouw. Els Jacobs mag zich rijk prijzen met een medewerker als Wanda.

Daarnaast nog een woord van dank aan Harry Schoonbroodt, hij die onze moeder liefdevol verzorgd heeft samen met mijn partner.

Met vriendelijke groet,
Andrรฉ von Berg en Cecile van Loon
Maria, Roger en Monique Wouters schreef op 15 september 2017:
Lieve Els en collegae,

Na een zeer droeve belevenis kwamen wij in contact met jullie. Dit hebben wij ervaren als warm en prettig. We hebben goed samengewerkt om de laatste dagen en het definitieve afscheid te regelen voor onze man en vader. De samenwerking was heel fijn. Na de mis en crematie hebben wij veel complimenten gekregen van familie en kennissen, dat alles zo fijn verzorgd was. Geen enkele wanklank is ons ter ore gekomen. Nogmaals onze welgemeende complimenten.

Groetjes,

Maria, Roger en Monique Wouters
Elsloo
Tonia schreef op 25 juli 2017:
Lieve Els en die andere blauwe engelen,

Hartelijk dank voor de mooie viering in de Labourรฉ samen met Arie. De mooie zonnebloemen en dat alles gebeurde onder het toeziend oog van Sissy!

De echte uitvaart in Brunssum was ook heel mooi! De veertien engeltjes zullen heel tevreden zijn.

Tonia
Miriam Simons-Cuijpers schreef op 26 juni 2017:
De andere kant van de uitvaart.

Als je, zoals ik, al enige jaren als drager bij Els Jacobs uitvaartonderneming werkt, weet je dat we er als team alles aan doen om een uitvaart precies zo te laten verlopen zoals de nabestaanden.

Als drager maak je slechts het laatste stukje mee van het afscheid. Wat eraan vooraf gaat, vanaf het moment dat er een melding van overlijden komt, tot aan de uitvaart, heb ik onlangs van zeer dichtbij meegemaakt.

De nacht vรณรณr het overlijden van mijn zus, vroegen haar zoon en dochter mij of ze me iets mochten vragen. โ€œHoe gaat dat nu zoโ€™n uitvaart regelen? Mam is ergens anders verzekerd, kan het dan toch via jullie?โ€ Ik heb ze meteen gezegd dat ze zich vooral niet verplicht moesten voelen dat, omdat ik er werk, om voor Els Jacobs uitvaartonderneming te kiezen, maar blijkbaar had mijn zus jaren geleden al haar voorkeur aangegeven.

Mijn zus overlijdt de ochtend erna en door mijn zwager wordt de keuze voor ons gemaakt. De melding wordt gedaan en meteen wordt geregeld dat ze naar huis wordt gebracht. Ik ga mee naar het huisadres en even later komen twee collegaโ€™s die haar komen verzorgen. Als mijn zus verzorgd wordt, betrekken ze haar dochter en zoon ook bij dit proces. Het voelt goed, warm en liefdevol. Alles gaat in goed overleg en in alle rust.

โ€™s Avonds komt Els om de uitvaart te regelen. Mijn zwager, neef, nicht en haar man krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen. Een luisterend oor doet zo goed. Ik zit erbij en waar nodig geef ik mijn advies.

Dan moet er beslist worden, cremeren of begraven, een kaart kiezen, bloemen en een kist. Keuzes die je eigenlijk niet wilt maken, maar die wel moeten gebeuren. Ook dit gaat vloeiend en alle mogelijkheden worden besproken en de onmogelijkheden worden omgebogen naar mogelijkheden. Het wordt een uitvaart zoals mijn zus en haar gezin het zich wensen.

In de dagen die volgen mag ik dichtbij het gezin zijn, het zijn intensieve, waardevolle dagen met een lach en een traan. Dagelijks is er (meermaals) contact met Els. Drukproeven worden gecontroleerd en akkoord bevonden, fotoโ€™s en muziek uitgezocht. Er is veel te regelen in korte tijd. We zijn een team als nabestaanden en hebben een geweldige coach!

De dag voor de uitvaart komen twee collegaโ€™s met de kist en de bloemen, weer zoโ€™n confronterend moment. Mijn collegaโ€™s helpen ons en ook dit is weer een stap in het proces van afscheid nemen waarin wij goed begeleid worden.

Dan is het zover, de dag van de uitvaart. โ€™s Morgens vroeg komt Els in de blauwe outfit die ik zelf ook zo vaak draag, wat zou ik nu liever โ€œgewoon als dragerโ€ werken in plaats van nabestaande zijn.

Met de kinderen en kleinkinderen sluiten we de kist, mooi en moeilijk. Ik rij met de rouwauto mee, voelt zo anders nu. Haar gezin rijdt achter ons aan. Ik begin het geloof ik nu pas te beseffen, het gaat om mijn oudste zus.

Dan de dienst in het crematorium, mijn drager-collegaโ€™s zijn er natuurlijk ook. Zo fijn om vertrouwde gezichten te zien, vrouwen die dit werk met hart en ziel doen.

Els heet ons welkom, de kleinkinderen steken kaarsjes aan en delen herinneringen aan hun oma. We bidden, luisteren naar muziek en kijken fotoโ€™s uit haar leven. Samen met haar kinderen lees ik het In Memoriam, moeilijk maar goed om zelf te doen.

De dienst loopt ten einde en de gasten verlaten de aula, samen met haar gezin blijf ik tot het einde.

We nemen afscheid, verdrietig en dankbaar.

Het is gegaan zoals ze zich gewenst zou hebben, het voelt goed. We waren in goede handen.

Els en alle collegaโ€™s bedankt voor alles!

Miriam Simons-Cuijpers
Zusje van Leny van den Bergโ€“Cuijpers
Drager bij Els Jacobs uitvaartonderneming
Rob Meijs schreef op 1 juni 2017:
Wie neump men dat?
The day after of โ€ฆ.

Gisteren de begraafenis van mien sjaon mam gehad en toevallig (?) vandaag Moederdag. Aafgeloupe maondig gesjtorve nao ruim 4,5 jaor laeve tusje houp en vrees. Oeteindelijk nog hael vuel in dees periode mitgemaak. Wat auch gisteren tijdens ein fantastische begafenis aan de orde is gekomme. Klink hael dubbel ein fantastische begrafenis, normaal ein droeve bedoening. Mer vuer mich veulde dit waal zo. Om te beginnen waas dao Pastoor Kenis, unne Belgische pastoor. Eine man dae hael vuel op zien patch haet mit veer of vief parochies mer dae os un hael werm geveul gaof. Ich waer door insiders betiteld es ongeluivig, laot ze mer en wie mien idool zou zegge โ€œzij menen het beter te weten, maar ik weet wel beterโ€ jao dat is daezelfde es van elk nadeel heb zijn voordeel! Maer deze man bleek aan de eindsjtraep unne man mit vuhl geveuhl รฉn emotie. Daobie Belsje zeen geweldige luu.

Dan de oetvaartongernumming. Els Jacobs. Ut zal gein PR verhuelke waere mae wie zie hie mit omginge in ein woort fantastisch. Bekend van mien mooders begrafenis en noe, es ut al kent, mesjien omdat dit nog bewuster waas in ein woort โ€œsubliemโ€. De dood kump nooit gelaege mer es ur kump laot hur dan auch mer komme โ€ฆโ€ฆ Veur miene sjaonpap en sjaonfamilie eine enorme sjteun in de ruk. Ondanks dat ut ouch huer brood is dat verdeend mot waere waaste zie dur vaak, heel vaak en op oere wo anger luuj van leukere denger genieten.De euverliedens daag es veurbeeld van 21.00 tot nao middernach.

Els en medewerksters, jao allein dames want mich woort verteld woorom dur gein mansluuj wirkten. Ut kwartje is gevalle!
Dan zuuste wat eemes in zien aardse aanwezigheid haet tewaeggebrach, Mia deej vuel, heel vuel en dat biej hun boerebedrief. Ze woort benne gebrach door huhre trots Marion/Ingrid/Eric /Ronald, huhr kenjer op geweldige muziek dae ouch gedurende de mes te heure waas samen mit ut kirkkoor. Kippevel kreeg ze daovan! Dit alles tusje utgeen woo zie auch van heeld, bloome, wie mae wie leever. Sjus wie noe hael vuhl sjoon bloome. Allemaol veur huer!

Marion uhpende de mis mit haere laevesloup, precies wie ze waas en hoe ut verleep. Mooi en passend, gevolgd door ozze jeugdopleiding. Trots, mega trots op ozze twee kenjer. Hun eige sjtukske veur hun idool, topper, twaede mam, masterchef en ongeluufik gooj oma. Dat zei alles. Rech oet ut hart en mit respect, ein woort wat hede ten dage allein mae misbroek wurt en neet wurt geboek wo ut eigelik veur is bedoeld. Zie gaove ut de lading die ut moosj hubbe en deeje dat zo wie ut veur hun oma moosj. Zelf mog ich ouch ein weurtje doon en veur die dao waaste, weite wo ut euver ging. Ein geweldige sjoonmam en mesjien auch waal veur mien tweede mam. Mer waal gein proto type sjaon mam. Gein die op ut daakoffer mit op vakansie geit of die un grote oprit haet wo ze mit hurre bessem kent lanje, nae un leef aerlikke vrouw die ederein euver de zelfde kamp sjaerde en veurwae ederein geliek waas.

Ein aafsjied wie zie ut verdeende, ein oetverkoch stadion, uh kirk. Daona richting kirkhof, mit vuele die huer hubbe gekent en die ut auch sjwaor heije. Familie, naefkes en nichskes die dao waaste. Die bienao ummer euveral dao zeen es dur get te doon is en dus auch bie hur begrafenis. Allemaol gaove ze weurt van dezelfde sjtrekking aan en al talloze keere gezag mae zo waas ut auch. Mia heij ein hart van goud.

Vrunj, vriendinnen, bekenden oet de agrische waereld dae, zo wieste koosje zeen, hael hech is en vuhl luuj oet Sjpaubaek. Unne letste groet, unne letste tik op de kis ein letste gedachte allemaol clichees mer ich weit waal baeter. Die huhr goot koosjte vergaete huhr neet net zo wie zie neemes vergoot. Veur miene sjaon pap hael sjwaor en veur de (klein)kenjer auch. Mer ich haup dat ze hubbe gezeen wat veur sjaons veur mochte belaeve mit hur.

Dan waas der nog ein dingske en of ut zo is of neet mer toeval zegge luu besjteit neet. Ich wou dat gisteren eigelijk nog zegge mer vonj ut neet de plaats om ut te doon. Mesjien waal mae om degene die dit zouwe laeze aan ut denke te zette, neet verkeerd. Ut sjtukske in de mes waas eine parellel tusje mien sjoon mam en Cruijff, twee idolen. Beide geveld door de zelfde aandoening. Beide mit talenten die uniek waaste en allen aanwezig in eine persoon. Wie ich dabie kaom, hout dat op โ€œtoevalโ€. Mer is alles waal toeval?

Mia sjtorf op 8 mei. De achtste daag van de 5e maondj. Tel ut biej ein en de krigs 13. Gisteren de daag van huere begrafenis waas de 13e mei. Toevallig? Zou kenne. 13 mei is de names daag van de Heilige Robertus, neet dat ich zo ein heilig boontje ben, mae toch, toevalโ€ฆโ€ฆ.? Pasjtoor preekte dur euver dat os ardse besjtaon un samengaon van laeve en dood is, dan kump noe get woo toeval, es ut toeval zou zeen, toch waal hael toevallig zou zeen.
De sjterfdaag van Mia waas de 8e mei, 8e daag van de 5e maond, bie ein getaeld 13. Tel dees 13 aaf van 8 mei dan krigste 25 april. Tja ich heur uch al denke wat is dur zo biesunjer aan de 25e april???? Laot dat noe โ€œtoevalligโ€ de geboartedaag van Cruijff zeen.

Team Els Jacobs uitvaart

Meer over ons leest u hier