els jacobs team

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.232.171.18 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Brigitte Stijfs schreef op 8 november 2017:
Ook al is mijn vader, Wil Stijfs, al een tijdje geleden, op woensdag 1 maart 2017 overleden wil ik toch nog graag mijn reactie schrijven. Het jaar 2017 gaat bijna ten einde en de rust komt beetje bij beetje terug na een hectisch 2017.

Mijn moeder kwam onverwacht in het ziekenhuis terecht begin januari en zij is er slecht aan toe. Half februari komt mijn moeder thuis, totaal verzwakt. Mijn vader heeft er heel erg onder geleden dat hij 5 weken alleen was. Ze dachten zelf het leven weer samen beetje bij beetje op te pakken. Op carnavalsdinsdag kijken we samen naar de optocht in Neerbeek.. Op woensdag 1 maart zouden we 's middags de verjaardag vieren van mijn vader, die eigenlijk op 3 maart jarig was. Tegen 1300uur kwam ik samen met mijn dochter terug van een crematie van een klein meisje te Heerlen. Nog vol verdriet op weg naar Geleen waar we nog iets voor mijn vader zouden kopen. Mijn moeder belde op en zei "Pap beweegt niet meer'. Mijn dochter heeft direct 112 gebeld en binnen een paar minuten kwamen we bij mijn ouders aan en daar zat mijn vader aan de keukentafel "dood". Buurtbewoners die via de AED app werden benaderd renden naar binnen en begonnen te reanimeren. Ziekenauto's, politie... Na een half uur was het feit daar dat mijn vader was overleden.

Aangezien mijn vader jarenlang bij de kerk als vrijwilliger heeft gewerkt en ook met alle uitvaarten met Mijnheer Pastoor met het kruis voorop liep sprak hij vaker met lof over Els Jacobs. Aangezien mijn ouders een andere verzekering hadden heb ik Els Jacobs gebeld en gevraagd of het รผberhaupt mogelijk was. Els vertelde me geen probleem. Tegen de avond is Els gekomen en heeft met ons alles doorgesproken. Zij heeft alles tot in de puntjes geregeld.

Mijn vader is opgebaard geweest bij Els Jacobs. Wat zou hij trots zijn geweest bij al die vrouwen. Maar wat lag hij er mooi bij. Hij zag er zo mooi uit. Het was zo "mooi" om hem daar te zien liggen. We hadden het niet anders gewild. Zijn verjaardag 3 maart hebben we ook daar zijn "gevierd". Iedereen die hem lief had was er. Wat zou hij blij zijn geweest.

Els heeft veel bruikbare tips gegeven. Gewoon een vakvrouw. Ook tijdens de dienst, de vrouwelijke dragers, het zag er prachtig uit. Wij kunnen iedereen Els Jacobs en personeel van harte aanbevelen. Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan om op een waardige manier afscheid te kunnen nemen.

Brigitte Stijfs
Andre von Berg Cecile van Loon schreef op 22 september 2017:
Lieve Wanda, Harry en collega's

Overlijden van een dierbare is droevig en verdrietig zeker als het onze moeder betreft. Het eerste contact met Wanda voelde direct als vertrouwd. De rust, het luisterende oor professionele benadering. Samen overleggen over hoe de uitvaartdienst het beste tot zijn recht komt. Geen opdringerige adviezen en raadgevingen. Nuchter meedenken zonder opsmuk. Het uiteindelijke resultaat was hart verwarmend ondanks een droevige gebeurtenis. Wanda gaf zoals ze beloofd had een mooie invulling aan een sobere dienst. Alle lof voor deze vrouw. Els Jacobs mag zich rijk prijzen met een medewerker als Wanda.

Daarnaast nog een woord van dank aan Harry Schoonbroodt, hij die onze moeder liefdevol verzorgd heeft samen met mijn partner.

Met vriendelijke groet,
Andrรฉ von Berg en Cecile van Loon
Maria, Roger en Monique Wouters schreef op 15 september 2017:
Lieve Els en collegae,

Na een zeer droeve belevenis kwamen wij in contact met jullie. Dit hebben wij ervaren als warm en prettig. We hebben goed samengewerkt om de laatste dagen en het definitieve afscheid te regelen voor onze man en vader. De samenwerking was heel fijn. Na de mis en crematie hebben wij veel complimenten gekregen van familie en kennissen, dat alles zo fijn verzorgd was. Geen enkele wanklank is ons ter ore gekomen. Nogmaals onze welgemeende complimenten.

Groetjes,

Maria, Roger en Monique Wouters
Elsloo
Tonia schreef op 25 juli 2017:
Lieve Els en die andere blauwe engelen,

Hartelijk dank voor de mooie viering in de Labourรฉ samen met Arie. De mooie zonnebloemen en dat alles gebeurde onder het toeziend oog van Sissy!

De echte uitvaart in Brunssum was ook heel mooi! De veertien engeltjes zullen heel tevreden zijn.

Tonia
Miriam Simons-Cuijpers schreef op 26 juni 2017:
De andere kant van de uitvaart.

Als je, zoals ik, al enige jaren als drager bij Els Jacobs uitvaartonderneming werkt, weet je dat we er als team alles aan doen om een uitvaart precies zo te laten verlopen zoals de nabestaanden.

Als drager maak je slechts het laatste stukje mee van het afscheid. Wat eraan vooraf gaat, vanaf het moment dat er een melding van overlijden komt, tot aan de uitvaart, heb ik onlangs van zeer dichtbij meegemaakt.

De nacht vรณรณr het overlijden van mijn zus, vroegen haar zoon en dochter mij of ze me iets mochten vragen. โ€œHoe gaat dat nu zoโ€™n uitvaart regelen? Mam is ergens anders verzekerd, kan het dan toch via jullie?โ€ Ik heb ze meteen gezegd dat ze zich vooral niet verplicht moesten voelen dat, omdat ik er werk, om voor Els Jacobs uitvaartonderneming te kiezen, maar blijkbaar had mijn zus jaren geleden al haar voorkeur aangegeven.

Mijn zus overlijdt de ochtend erna en door mijn zwager wordt de keuze voor ons gemaakt. De melding wordt gedaan en meteen wordt geregeld dat ze naar huis wordt gebracht. Ik ga mee naar het huisadres en even later komen twee collegaโ€™s die haar komen verzorgen. Als mijn zus verzorgd wordt, betrekken ze haar dochter en zoon ook bij dit proces. Het voelt goed, warm en liefdevol. Alles gaat in goed overleg en in alle rust.

โ€™s Avonds komt Els om de uitvaart te regelen. Mijn zwager, neef, nicht en haar man krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen. Een luisterend oor doet zo goed. Ik zit erbij en waar nodig geef ik mijn advies.

Dan moet er beslist worden, cremeren of begraven, een kaart kiezen, bloemen en een kist. Keuzes die je eigenlijk niet wilt maken, maar die wel moeten gebeuren. Ook dit gaat vloeiend en alle mogelijkheden worden besproken en de onmogelijkheden worden omgebogen naar mogelijkheden. Het wordt een uitvaart zoals mijn zus en haar gezin het zich wensen.

In de dagen die volgen mag ik dichtbij het gezin zijn, het zijn intensieve, waardevolle dagen met een lach en een traan. Dagelijks is er (meermaals) contact met Els. Drukproeven worden gecontroleerd en akkoord bevonden, fotoโ€™s en muziek uitgezocht. Er is veel te regelen in korte tijd. We zijn een team als nabestaanden en hebben een geweldige coach!

De dag voor de uitvaart komen twee collegaโ€™s met de kist en de bloemen, weer zoโ€™n confronterend moment. Mijn collegaโ€™s helpen ons en ook dit is weer een stap in het proces van afscheid nemen waarin wij goed begeleid worden.

Dan is het zover, de dag van de uitvaart. โ€™s Morgens vroeg komt Els in de blauwe outfit die ik zelf ook zo vaak draag, wat zou ik nu liever โ€œgewoon als dragerโ€ werken in plaats van nabestaande zijn.

Met de kinderen en kleinkinderen sluiten we de kist, mooi en moeilijk. Ik rij met de rouwauto mee, voelt zo anders nu. Haar gezin rijdt achter ons aan. Ik begin het geloof ik nu pas te beseffen, het gaat om mijn oudste zus.

Dan de dienst in het crematorium, mijn drager-collegaโ€™s zijn er natuurlijk ook. Zo fijn om vertrouwde gezichten te zien, vrouwen die dit werk met hart en ziel doen.

Els heet ons welkom, de kleinkinderen steken kaarsjes aan en delen herinneringen aan hun oma. We bidden, luisteren naar muziek en kijken fotoโ€™s uit haar leven. Samen met haar kinderen lees ik het In Memoriam, moeilijk maar goed om zelf te doen.

De dienst loopt ten einde en de gasten verlaten de aula, samen met haar gezin blijf ik tot het einde.

We nemen afscheid, verdrietig en dankbaar.

Het is gegaan zoals ze zich gewenst zou hebben, het voelt goed. We waren in goede handen.

Els en alle collegaโ€™s bedankt voor alles!

Miriam Simons-Cuijpers
Zusje van Leny van den Bergโ€“Cuijpers
Drager bij Els Jacobs uitvaartonderneming

Team Els Jacobs uitvaart

Meer over ons leest u hier